Most nagyon olcsón eheted a legjobb ételeket Pécsen!

Május 1-én a Zsolnay Kulturális Negyedben. Legalábbis ezt ígérik a szervezők.

gasztró novák

hirdetés

Egy napos gasztrópiknik lesz Pécsen a Munka Ünnepén, de olyan, ami még sosem volt. A szervezők célja, hogy ezentúl minden évben megrendezzék a Pécsi Szelet névre keresztelt programot.

18056605_1694228120877060_5345915332244791074_o

Olcsón jót!

A cél az lenne, hogy a piknik a baranyai éttermi kultúra egy kiemelkedő esménye legyen, ahol a megye legjobb éttermei és legjobb borászai teszik ki az asztalokra, amilyük van – mégpedig olcsón! Mindezt azért, hogy minél szélesebb réteg megkóstolhassa a legtrendibb ételeket, vagy éppen az olyan klasszikusokat, mint a virsli, de úgy, ahogy még sosem ette.

– Ez egy olyan “fesztivál”, amire egyetlen vendéglátós sem tudja bevásárolni magát. Nem kértünk ugyanis helypénzt, és a szerintünk legjobb, legőszintébb éttermeket és borászatokat hívtuk meg Baranyából azért, hogy minél több ember megkóstolhassa ezeket a különleges, vagy különlegesen elkészített ételeket. Éppen ezért azt kértük tőlük, hogy a megszokott áraiknál olcsóbban kínálják mindezeket – magyarázta Gellai Gergő, aki Teleki Zoltánnal együtt a Pécsi Szelet főszervezője.

A Pécsi Szelet a szervezők önerejéből, helyi vállalkozások támogatásával jön létre, ezért a Zsolnay Negyedet is igen kedvező feltételekkel bérelhették ki az eseményre.

17990282_1694228097543729_3976664678275373035_o

A család és a has szeretete

– Aki szereti a családját, és szereti a hasát – mint például én, annak itt a helye május elsején – mondta Vincze Balázs a Negyed vezetője, aki szerint éppen azért adtak helyet ennek a rendezvénynek, mert illeszkedik a Negyed magas színvonalához, de illeszkedik ahhoz a célhoz is, hogy minél több családos, és minél több pécsi találjon érdekes és izgalmas programokat a Kulturális Negyed falai között.

vincze balázs

Páva Zsolt polgármester szerint Baranya és Pécs ízei különlegesek, és már nagyon szükség volt egy olyan kezdeményezésre, ami képes profin, de sallangmentesen, és elérhető áron bemutatni a régió gasztronómiáját, még tovább szélesítve ezzel Pécs vonzerejét.

Teleki Zoltán, a Zsolnay Étterem tulajdonosa, és a Pécsi Szelet ötletgazdája hasonló véleményen volt. Abban bízik, ezzel az esményel még több turista vonzzható Pécsre, és még a vendéglátás színvonala is emelkedhet Pécsett, látva azt, hogy van kereslet a magas, de megfizethető minőségre.

piknik térkép

Sör és virsli

A Pécsi Szelet idén, a Május 1. apropóján a “sör és virsli” tematika mentén mozog 11-21 óra között, de a résztvevő éttermek teljesen szabadon, szimbolikusan értelmezve, kreatívan dolgozhatják fel a témát. Mindehhez pedig könnyűre vett komolyzene társul majd a pécsi Filharmónia közreműködésével.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter