Nagyon reménykedik Muszáj-Herkules: a Fidesz pécsi kihívója

Mellár Tamás szerint őt minden ellenzéki párt támogatni fogja, legalábbis nagyon optimista – mondta a HírTV műsorában.

A békés egyetemi életet akarja felcserélni a politikára, azért, mert szerinte baj van.

hirdetés

“Olyan időszakot élünk most, és a következő évek sorsdöntőek lehetnek ebből a szempontból, amelyek hosszú időre meghatározhatják Magyarország jövőjét és azt gondolom, hogy ilyenkor az ember felelősséggel tartozik és nem a saját kényelmét, vagy nyugalmát kell nézni, hanem sokkal inkább azt, hogy tud-e valami tenni ez ellen”

– magyarázta a HírTV műsorában.

A közgazdász hangsúlyozta, hogy be kell lépni a monetáris unióba, mert az lesz a belső kör, és ezt nem veszi észre a kormány – szerinte. Be kellene vezetni ugyanis az eurót Magyarországon. Mellár szerint a Paks II. problematikus, különösen az oroszok miatt, akiknek nagyon ki lesz szolgáltatva az ország. Mindezek mellett inkább a nyugat felé orientálódna, nem pedig kelet felé, ahogy ez most folyik szerinte.

Mellár Tamás szerint, ha egységes a mögötte lévő ellenzéki támogatás, akkor van esély arra, hogy megnyerje egyéniben a pécsi körzetet a Fideszes jelölttel szemben.

Mellár a Muszáj-Herkules

Most még mindig egy casting folyik az ellenzék soraiban, Mellár pedig szívesen visszalép, ha találnak nála alkalmasabb – akár civil, akár pártpolitikai – embert – közölte a műsorban, mert ő tulajdonképpen egy “muszáj-herkules”.

“Úgy érzem, hogy muszáj most elkezdenem ezt a harcot, de én nem erre voltam berendezkedve. Csak azt látom, hogy mégis muszáj. Mert ha az unokám 10-15 év múlva megkérdezi, hogy papa mit tettél akkor, amikor Magyarország rossz irányba fordult, akkor legalább annyit tudjak mondani neki, hogy én megpróbáltam”

– mondta.

Mellár a Jobbikot is megkeresi, hogy támogassák – közölte.

Úgy gondolja, ha nyer és az ellenzék legyőzi a fideszt és Orbán Viktort országos szinten, akkor meg kell változtatni az Alkotmányt és vissza kell állítani egy arányos, kétfordulós választási rendszert, amelyen majd a pártok elindulhatnak utána.

“Most csak tűzoltás van, és széleskörű összefogásra van szükség a siker érdekében”

– zárta a műsort.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter