Nagyot álmodott Pécs legújabb kerámia cége

És egyelőre úgy néz ki, bejött nekik.

A Ledina Kerámia Kft. a Horizon 2020 program keretében,magyarországi egyetemekkel és kutatóközpontokkal, valamint számos külföldi partnerrel konzorciumban „Innovatív összetételű épületkerámia fejlesztése” címmel sikeresen nyújtotta be projektjavaslatát a közvetlen brüsszeli kutatás-fejlesztési forrásokra. A pályázatot az Európai Bizottság 2016. október 27-én761195-1 azonosítószámmal regisztrálta és befogadta – közölte a cég.

hirdetés

Erdei Viktor a Ledina Kerámia Kft ügyvezetője elmondta, hogy a megpályázott projekt tervezett összköltsége 4,600,000 euro (1,4 milliárd forint).

A kutatás-fejlesztési projekt célja a kültéri fagyálló épületkerámiai termékek minőségének, megbízhatóságának és tartósságának növelése.

Erdei Viktor hozzátette, hogy a pályázat elsősorban egy új anyagszerkezet létrehozására irányul, amely ötvözni tudja magában az égetett kerámia szépségét, annak törési szilárdságának, valamint a fagy és tűzállóság növelésével. Ezen kívül kutatni kívánják a termék gazdaságosabb előállításának, és környezet-barátabbá tételét is.

Egy újabb (!), 8 milliárdos (!) gyárat és több száz munkahelyet jelentett be a Ledina Kerámia Pécsen! – OK!PÉCS

Ez vagy az évtized pécsi blöffje, vagy tényleg komolyan gondolják a cég vezetői, hogy “európai kerámia-gyártó központot” hoznak létre Pécsen. Eddig egyébként minden jel szerint komolyan gondolják.

Erdei utalt rá, hogy a pályázat két fordulós, és az érdemi munkát 2017. februárjáig kell majd benyújtani Brüsszelben, amennyiben Európai Bizottság jóváhagyja a projektet.

A pályázatnak azonban már most is van eredménye – mondta Erdei – számos partner azóta megjelölte  céget lehetséges konzorciumi partnerként a hasonló jellegű projektekben.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter