Nagyot kaszál Pécs: eladják a Bőrklinikát a belvárosban

Közel nettó 1 milliárdról indul a licit, de van konkrét ajánlat és érdeklődő is a kivételesen jó helyen lévő, brutálisan nagy ingatlanra. Diák-apartman lehet a vége a tranzakciónak?

Ha Közgyűlés leokézza, akkor az önkormányzat nyílt licitre írja ki az egykori Bőrklinika épület-együttesét a Kodály Zoltán úton. Nem hirtelen ötlet ez, ugyanis kiderült, hogy konkrét érdeklődő, befektető van az ügylet mögött, aki vélhetően tett vételi ajánlatot is. A vonatkozó jogszabály miatt viszont mindeképpen szükséges nyílt liciteljárást lebonyolítani, nem lehet csak úgy eladni.

hirdetés

Az ingatlanbecslés szerint a tömb közel 1 milliárdot ér nettóban, a licit is majdnem ennyiről indul majd: 992.800 000 Ft + ÁFA.

Az 1 hektáros kertben álló, több mint 8000 négyzetméteres épület kivételesen jó helyen van az egyetemisták szempontjából, számos kar van a közelben. Nem tartjuk kizártnak (de ez csak egy tipp egyelőre), hogy olyan ingatlanfejlesztő vásárolná meg, aki elsősorban a gazdag, külföldi egyetemistákban gondolkodna és számukra építene, vagy alakítaná át az egykori kórházat apartmanokká.

(Borítókép: Google)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter