Nagyot kaszált a pécsi állatkert, közel 200 millió forint folyt a kasszába

Ezzel új rekordot állítottak fel. 

Az állatkert eddigi legmagasabb bevételét hozta el 2018, pedig eddig a 2016-os év volt a legjobb. Akkor a felújított Pécsi Állatkert közel 60 éves történetében mind a látogatottság, mind a bevételek rekord magas számot hoztak. Tavaly azonban még ezt is túllépték – közölte a ZOO.

hirdetés

A 2018-ban megvalósított programokon közel tizenháromezer látogató vett részt, a legnagyobb érdeklődést az először két napon is megrendezett Állatkertek Éjszakája hozta több mint 3.000 látogatóval. Azonban az állatkertben történő oktatás nem csak iskolai csoportok számára érhető el, a látogatókat egész évben hétvégi, nyáron napi látványetetések várják. A családok játékos tanulását pedig ingyenes audio-guide, a kiterjesztett valóságra épülő ARcheoZoo-alkalmazás, az állatkert által készített számos ismeretterjesztő kiadvány, rejtvény, játék és már interaktív tanösvény is segíti az akvárium-terrárium bejárása során.

2018-ban új, állandó programokkal is bővült a zoo kínálata. Népszerű az éjszakai pizsamaparti, amely során „valóban” cápával alhatnak a gyermekek, a csecsemőket pedig havonta várja a Pannon Filharmonikusokkal közös Akváriumi keringő.

2018-ban 147.000 fizető látogató érkezett a Pécsi Állatkertbe, rekordot jelentő összegben növekedtek a nem jegyeladásból származó bevételek, és csúcsot döntött a zoo-tábor résztvevőinek, a közösségi szolgálatot végző diákoknak a száma is. Az állatkert 196 millió 631 ezer forint feletti nettó árbevételt ért el, amely szintén rekord az intézmény életében.

A Pécsi Állatkertben élő fajok száma 2018-ban 292 volt, amelynek 1393 egyede tekinthető ma meg.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter