Napokon belül startol Magyarországon is az Apple Music

Androidon is hasít majd, igaz csak ősztől. Ez lesz a zenehallgatás (és vásárlás) új korszaka – mondják a geekek. 

Minden eddiginél nagyobb számban, több millió dal lesz elérhető azon szerencsések számára, akik előfieztenke majd a napokon belül startoló Apple Music szolgáltatásra. Személyes, testreszabható zene hallgatási és vásárlási platform lesz, ami az ígéretek szerint újra fogja alkotni a tetszés szerint hallgatható rádióadókat. És ez még csak a kezdet – mondja az Apple.

A cég egyébként 100 országban egyszerre fogja beindítani a szolgáltatást – Magyarországon is, mivel már elérhető a magyar nyelvű  oldal is.

Alapvetően három dolgot tud majd nagyon az Apple Music, ami a hírek szerint 30 millió dalból álló zenei adatbázissal rendelkezik.

A Muzzak Blog így mutatja be az alkalmazást, ami saját zenék illetve lejátszási listákra oszlik. Mindkét listában egyszerre szerepelnek majd a saját , különböző eszközökön tárolt zenék , a vásárolt zenék illetve a streaming szolgáltatásban/ból elérhető zenék. Az egyes dalok esetében minden esetben látható lesz, hogy milyen formában érhető el, de ettől még maga a lista különböző forrásból származó dalokat is tartalmazhat majd. A tartalmak univerzális kezelése a keresőben is tovább lesz vezetve, azaz a zenei könyvtárunk minden elemében könnyebben gyorsabban kereshetünk majd. A képernyők alsó részén látható az a bizonyos mini player segítségével egyszerre lehet majd zenét hallgatni és zenei gyűjteményünket böngészni.A mini player alatt látható három gomb segítségével tudunk majd navigálni saját zenéink, a lejátszási listák és az iTunes Radio között.

Rádió: Az iTunes Radio tesz egy nagy lépést a Pandora felől a Beats Music által képviselt értékrend irányába, azaz szakértők által összeállított rádióadók, sztár Dj-ék rádiói dominálnak majd, maga az iTunes Radio márka ugyanakkor a jelek szerint eltűnik és Beats1 néven egy globális broadcast rádiót ismerhetünk majd meg,amely 3 városból, Los Angelesből, New Yorkból valamint Londonból sugároz. A rádió arca Zane Lowe lesz, de csatlakozik majd hozzá bro Darden in New York-ban és Julie Adenuga London-ból.

Connect: Connect célja, hogy az előadók közvetlenül tarthassák a kapcsolatot a rajongóikkal, azáltal, hogy videókat, szöveges posztokat publikálnak. A Connect felhasználói oldalról tehát egy zenei Facebook- hírfolyam lesz, ahol aztán a látott tartalmakat megoszthatják, likeolhatják, pontosan úgy,mint a Facebook esetében.

Ha pedig inkább vizuális típus vagy és nem akarsz annyit olvasni, akkor nézd meg ezt:

(via Muzzak Blog)

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter

Google Plus