Napokon belül startol a Bazár, Pécs legújabb gasztró- és művészkocsmája

17201293_243868812688188_7429317342423837386_n

És hol máshol, mint a Király utca és Széchenyi tér sarkán, a Nick-házban, vagyis az egykori Bazárban.

Építészetileg is rendkívül izgalmas terek uralják a pár éve – főleg kívülről – felújított Nick-udvart. Ebben az egyedülálló ingatlanban ver tanyát a Művész Presszó és az Egylet csapata.

hirdetés
A pécsi BAZÁR, a pécsi romantikus építészet leglátványosabb példája. A Széchenyi tér és a Király utca sarkán álló épületet üvegezett passzázs köti össze a város főterével. Az évtizedekig itt működő híres sörözőről kapta a Nick-udvar elnevezést.  Zsolnay Vilmos a terveket egy bécsi építésztől rendelte meg, és 1895-ben építtette fel a házat.

Bár korábban – tévesen – az a hír járta, hogy fullos-puccos-turistamágnes Zsolnay Étterem nyílik majd az épületben, kiderült, hogy  nem erről van szó.

A Bazár csapata azt mondja, a 75 évig sikeresen nyitva, majd több évtizedig zárva tartott Nick Söröző ugyan csak a helyszínt adja, mégis azon dolgoznak, hogy a múlt és a jövő találkozzon a jelennel.

Lámpák a Bazárban.

Lámpák a Bazárban.

A passzázs, a söröző és a pince annak ellenére, hogy külön-külön is értelmezhetőek, mégis egyben adják ki a Bazár stílusát. 14 csapon lesz kézműves sör, amelyek persze folyamatosan változnak majd, ezek mellett pedig különféle kolbászokat és sörkorcsolyákat készítenek majd.

Az épületnek hangulatos pincéje is van, ahol olyan látogatókat várnak majd, akiket érdekel a művészet, akik szeretik a zenét, a színházat, és akik kíváncsiak a színészek, írók, költők és sportolók emberi oldalára is, de koncertekre is lehet számítani.

Úgy tudjuk, hogy napokon belül nyit a Bazár, szóval érdemes csekkolni majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter