Napról napra több pécsi segíti a menekülteket

menekültek_uj_8

Már közel 400 önkéntes, civil, pécsi átlagember segíti a városon átutazó menekülteket. Saját pénzükből veszik az élelmiszereket, tisztálkodó szereket, ruhákat és gyógyszereket adnak a pályaudvaron állomásoztatott embereknek.  

menekültek_uj_7

Alig pár napja írtuk meg, hogy egy zárt Facebook csoport alakult a Pécsen átutaztatott menekültek segítésére, de már most sokkal többen vannak, akik beszálltak a karitatív munkába. Sőt, más városokból, például Kaposvárról is küldenek adományokat az ott élők, a pécsiek pedig szétosztják a menekülők között.

menekültek_uj_8

Nem túlzás azt állítani, hogy mozgalom indult a menekültek megsegítésére Pécsen. Már csaknem 400 átlag pécsi segíti a főként arab országokból érkezőket, akik között rengeteg gyerek is van.

menekültek_uj_6

Többnyire vizet, élelmiszert, tisztálkodási szereket adnak nekik, de különféle nyelveken kiírt táblákon a menekültek jogairól és lehetőségeiről (például, hogy nem kell vonatjegyet venniük) is tájékoztatják őket.

menekültek_uj_1

A fotókon azért takartuk ki az arcokat, mert úgy értesültünk, volt olyan menekült, akit felismertek otthon a híradásokban és akinek megkeresték a családját szülőhazájában, majd bosszút álltak rajtuk.

A rendőrség adatai szerint egyébként naponta több ezer migránst fognak el Magyarországon, akik illegálisan próbálják átlépni a határt.

menekültek_uj_2

Azok a csoportok, amelyek szervezetten és “hivatalosan” érkeznek – például, akiket Pécsen keresztül is utaztatnak, értesüléseink szerint, Debrecenbe viszik, és csak azért hozzák őket Pécsre Csongrád megyéből, mert a szegedi bevándorlási hivatal nem győzi a papírmunkát. Ezért Pécsen veszik őket nyilvántartásba, majd rendőri kísérettel szállítják át őket a debreceni menekülttáborba.

Az Eurologus beszámolója szerint egyébként Magyarország hivatalosan is jelezte Brüsszelben, hogy egyetlen menekültet, vagy menedékkérőt sem hajlandó befogadni – miközben az uniós tagállamok megegyeztek abban, hogy 54 760 menekültet és menedékkérőt fogadnak be.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter

Google Plus