Négycentis eozincsiga 140 000 forintért? Mi van?!

Vannak olyan szemtelen arcok a neten, akik durván feltornázott árakkal próbálják meg a feltehetően nem magyar vásárlóerőre rátukmálni a legalapvetőbb- és a kevésbé ismert pécsi cuccokat is. Pécsre küldött ’48-as képeslapot valaki? Csak 19 rongy, megéri.

hirdetés

Menjünk fel az eBay aukciós oldalra, írjuk be a keresőbe, hogy “pécs”, állítsuk be, hogy a legdrágább dolgokat mutassa először, és düllesszük a szemünket a monitorra, mert bizony nagyon meredek dolgokat fogunk látni. Az oké, hogy vannak frankó, dedikált Vasarely-képek több mint fél millióért, de egy műgyűjtőnek annyit még meg is érhetnek ezek a képek.

Ez még lehet, hogy jó vétel?

Ez még lehet, hogy jó vétel?

Az viszont, hogy egy apró Zsolnay-csigán mi a halál kerül 140 ezer forintba, az tök rejtély. Bármelyik pécsi Zsolnay termékboltban utánunk dobják a tizedéért.

ebay

140 ezerbe fáj ez a darab

 

Naná, hogy van „Szalonnázó paraszt” is, de hát melyik pécsi nagymama lakásában nincs ott ez a bús képű öreg? A pécsi vásárban utánunk hajítják pár ezerért, a mit sem sejtő internet-turista viszont szívja már meg a tudatlanságát, és vegye meg inkább 110 ezer forintért!

Kinek ér meg ez a klasszikus ennyi pénzt?

Kinek ér meg ez a klasszikus ennyi pénzt?

Ugyanez a szitu a másik híres Zsolnay csecsebecsével, is az agárral. Itthon 15-20 ropi, a német felhasználó viszont 110 ezerért kínálja, hátha jön egy madár, aki rárepül.

Drága kutya ez a neten, nem ajánljuk

Drága kutya ez a neten, nem ajánljuk

Ár-érték arányban viszont tuti, hogy ez az 1948-as képeslap a legjobb. Pécsre küldték, van rajta kivehetetlen írás is, tök antik darab, közel 20 ezer forint. Ha jól belegondolunk, ebből a pénzből már egy “Szalonnázó parasztot” is vehetünk, ha már ilyesmire akarunk költeni.

Nincs az a pénz...

Nincs az a pénz…

Szóval jó móka ez, mindenki keresgessen a rengeteg cserép, porcelán, képeslap, pénzérme, eozin akármi között bátran!

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter