Nekiindult az ÖPE: bemutattak öt jelöltet

Pécsen viszont 18 egyéni képviselői körzet van. Hol vannak a többiek?

Reggel 9-re hívta össze a sajtót Kővári János, hogy bemutasssa az Összefogás Pécsért első 6 képviselőjelöltjét, akikkel nekivágnak az őszi választásoknak. Végül az egyetlen nő közülük sajnos nem ért oda, így csak a székét lehetett megnézni, de azért tudjuk, kiről van szó.

hirdetés

Az összes, ma bemutatott jelölt civil, és a tavaly elindított Szövetség Pécsért Mozgalomhoz csatlakoztak;  helyben több éves tapasztalattal és beágyazottsággal rendelkeznek, nagyon ismertek – mutatta be őket Kővári János, a szervezet vezetője és polgármesterjelöltje.

Nem rombolni, hanem építeni akarnak

– Az állandó tagadásra és a rombolásra nem, de a közös városépítésre nyitottak vagyunk minden olyan szervezet felé, amely ezt a célt helyezi előtérbe – mondta a képviselőjelölteket bemutató sajtótájékoztatón Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke, aki szóba hozta a helyi baloldal által alapított Mindenki Pécsért Egyesületet is, amelyet szerinte csak a FIDESZ-ellenesség vezet, városépítő programjuk nincs. Kővári szerint ez a tömörülés ráadásul nem civil jelölteket állít, hanem fedőnév alatt elsősorban baloldali politikusokat akarnak civil köntösbe bújtatni. – Szeretnék mindenkit emlékeztetni arra, hogy az ÖPE 2002-es alapítású, és a kezdetektől fogva a pécsieket, a lokálpatriotizmust és a keresztény értékeket, valamint a fenntarthatóságot helyeztük tevékenységünk középpontjába – hangsúlyozta az ÖPE elnöke.

Pécset pécsiek irányítsák

Az Összefogás Pécsért Egyesület legfontosabb programelemei a 2010 és 14 között megalkotott Fenntartható Városfejlesztési Stratégia megvalósítása, valamint a helyiek minél hatékonyabb bevonása a város közügyeibe. – Pécset a pécsiek tudják a legjobban irányítani, mert akik itt élnek, azok ismerik legjobban a városukat. Mi szeretjük a városunkat, ezért teszünk érte, és nem a haszonszerzés vagy a hatalom a célunk – hangzott el a tájékoztatón!

A sajtótájékoztatón bemutatták az első öt képviselőjelöltet is, akik a helyi civil szférából érkeztek, és többüknek már komoly közgyűlési tapasztalatai is vannak.

  • Az uránvárosi, nyugati városrészt Varga Zsanett képviseli, aki az Életmód Egyesület vezetője.
  • Kertvárosban Varga Péter a lakásszövetkezet egyik frontembere, korábbi önkormányzati képviselő indul.
  • Árpádváros és Postavölgy választóit a környezeti fenntarthatósággal évek óta foglalkozó Tóth Róbert közgazdász fogja megjeleníteni.
  • Pécsbánya és környéke képviseletében az évek óta ott élő, több keleti városrészi civil szervezet vezetője, korábbi képviselője, Vozár Pál indul az őszi önkormányzati választásokon.
  • Míg a Somogy-Vasas-Hird városrészt a korábbi éveknek megfelelően Berényi Zoltán képviselné, a Vasasért  Egyesület vezetője jelenleg is önkormányzati képviselő.

Végül Kővári János még elmondta, hogy ő személy szerint pedig az ÖPE legfőbb támogatóit a Belváros és a Mecsek-oldal polgárait is képviselni fogja.


 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter