Nem fogja elhinni, hogyan születnek a bicikliutak Pécsen

Egy önkormányzati képviselő szerint csak filctollal rajzolgatnak vonalakat, majd, ha netán sikerül ezzel is nyerni pénzt, akkor elkezdenek tényleg gondolkodni rajta.

A Városfejlesztési és Kommunális Bizottság elnöke, Oszoli Dénes kiborult egy kerekasztal-beszélgetés alatt, ami a pécsi kerékpáros közlekedésről szólt. Az eseményt a Közgáz szervezte, a cél az lett volna, hogy a bringautak és úgy általában a bringázás fejlesztési lehetőségeiről beszélgessenek.

hirdetés

Sárszegi Attila, a Magyar Kerékpáros Klub pécsi területi szervezetének vezetője, Simor Árpád, a Pécsi Túrakerékpáros és Környezetvédő Klubból, Bátori Szabina a rendőrségről és Oszoli az önkormányzattól azonban egészen jól elbeszélgetett egymás mellett, talán csak egyetlen közös pont akadt: abban egyetértett mindenki, hogy fejleszteni kell!

Ne de, ez nem is olyan egyszerű. Ugyanis igen komoly falakba ütközik az egyszeri álmodozó.

Oszoli Dénes ugyanis elárulta, hogy a bicikliutak tervezése nagyjából úgy zajlik, hogy műholdas térképekre vastag filctollal rajzolnak vonalakat, ezzel pályáznak különféle fórumokon, s ha sikerül nyerni, akkor indul el a kidolgozás, a konkrét tervezés.

A BAMA tudósítása szerint arról megoszlottak a vélemények, hogy jelenleg van-e elég bicikliút Pécsett, ám abban mindenki egyetértett, hogy nem biztos, hogy a legjobb útvonalakat sikerült kiválasztani.

– Pécs nem kerékpáros város – szögezte le a rendőrségtől Bátori Szabina. – Ugyan elindult már valami, de egyelőre sem az autósok, sem a nem-kerékpárosok, sem maga a város nincsen felkészülve arra, hogy mi lenne akkor, ha hirtelen megduplázódna az így közlekedők száma.

Mindez egyébként annak fényében különösen érdekes, hogy az önkormányzat a napokban lengetett be és hozott döntést egy 600 milliós bringaútról Pécsen.

(via BAMA)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter