Nem lehet majd balra kanyarodni az 57-es útról?

Tovább bonyolódik a Lámpát Nagyárpádnak akció.

Január 7-én startolt el bürokratikusan is az a civil, lakossági akció, amelynek nem kisebb tétje van, mint hogy lesz-e végre utcai, közlekedési lámpája Nagyárpádnak is. Eddig több mint 500-an írták alá az erről szóló tervet, az egész ügyről részletesen EBBEN a cikkünkben írtunk.

hirdetés

A probléma egyetlen képben:

Képernyőfotó 2019-01-22 - 15.38.39

Ha nem lenne teljesen világos, akkor a probléma egy mondatban:

Az 57-es út és a nagyárpádi Kemény Zsigmond út igen nagy forgalmú, balesetveszélyes csomópont, amit nem igen lehet belátni sem, mind a Pécsre ingázók, mint a környéken lakók ezt a kereszteződést használják, esetenként pedig akár 10 percig is eltart, ameddig – lámpa híján, sikerül végre kifordulniuk az útra.

Nagy Bejárás, avagy tilos lesz balra kanyarodni az 57-es útról?

A napokban megvolt a Nagy Bejárás, ahol minden hatóság képviseltette magát, a szervező Kovács Attila szerint mindenki nagyon konstruktív és pozitív volt. Ezen kiderült, hogy mindent lehet, de lámpát azt pont nem (illetve azt csak bizonyos fontos megkötésekkel) a törvényi előírások szerint.

– A Magyar Közút munkatársai azt mondták, hogy a mostani adottságok úgy teszik lehetővé a lámpa kialakítását, ha

a főútról (az 57-es útról) a kereszteződésben egyenesen és jobbra lehetne továbbhaladni.

Tehát a kereszteződésben Kozármisleny felől nem lehetne bekanyarodni déli irányba, Kertváros felől pedig nem lehetne bekanyarodni északi irányba, a temető felé. Így megvalósítható lehet a jelzőlámpa a meglévő területen is, a kereszteződés biztonságossá tehető. Kis kerülővel mindkét irányból elérhető lesz az úticél, ahogy eddig is, de a feltorlódások megszüntethetők – határozta meg a pontos diagnózist Kovács, aki most szavaztatja is ezt a tervet az akció Facebook oldalán.

Egyelőre tehát itt tart az ügy, de amint lesz érdekes fejlemény, beszámolunk róla.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter