Nem lesznek többé hajléktalanok, a Fidesz ugyanis betiltaná őket!

Méghozzá az Alkotmányban. Egészen pontosan az életvitelszerű közterületen tartózkodást tiltanák meg. UPDATE: Megkérdeztük a pécsi Támasz Alapítvány szakemberét az ötletről.

A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy a most zajló alkotmánymódosítási folyamatban teremtsék meg annak jogi feltételeit, hogy

hirdetés

ne legyen megengedett az életvitelszerű közterületen tartózkodás,

hiszen minden hajlék nélküli ember számára biztosított a szálláshely.

Bajkai István, a kormánypárt országgyűlési képviselője kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ezzel a módosítással biztosítani lehetne, hogy a várost mindenki egyformán tudja használni.

A Fidesz politikusa évtizedes problémaként jellemezte, hogy sokan életvitelszerűen használják a közterületeket, ami a közbiztonsági és közegészségügyi veszélyek mellett megterhelő a városban élőknek.

Kiemelte: az állam és az önkormányzatok kiterjedt támogatási rendszert – például nappali és éjszakai szálláshelyeket – biztosítanak, a közmunkaprogram pedig mindenki számára megnyitotta a munkavállalás lehetőségét. (MTI)

UPDATE: Megkérdeztük a pécsi Támasz Alapítvány szakemberét az ötletről

Érdekes válaszokat kaptunk:

Pécsen simán el tudnák szállásolni az összes hajléktalant. A probléma nem is ezzel van. – OK!PÉCS

A szakma üdvözölte azt a tegnapi – első hallásra döbbenetes – bejelentést, miszerint a Fidesz betiltaná a hajléktalanságot, amit az Alkotmányban is rögzítenének. Vagyis megtiltanák, hogy az utcán éljenek, aludjanak emberek. A probléma viszont nem ezzel van – mondja a pécsi szakértő. Akinek nincs meg az alaphír, az ezt fussa át: Méghozzá az Alkotmányban.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter