Nem mernek szerződni a civilekkel Pécsen a Soros elleni kampány miatt

Most a Nappali mondta vissza a megállapodást az Emberség Erejével Alapítvánnyal. A kocsma galériáján lett volna egy irodája a szervezetnek, de az ingatlan tulajdonosa közbelépett! UPDATE: Máris van új helye az Alapítványnak!

A népszerű Nappali kocsma tulajdonosai, Szép Tamás és Felcser Dávid a hely közösségi oldán közölték, kénytelenek visszamondani a megállapodást azzal a pécsi civil szervezettel, amely a Fidesz szerint Soros György érdekei szerint munkálkodik. (Ezt azonban a szervezet határozottan cáfolta.)

hirdetés

Szép és Felcser azt írták:

“Kedves Pécsiek!
Néhány hónapja megkeresett minket az általunk régóta ismert, és nagyra becsült Emberség Erejével Alapítvány vezetősége, és szóban megállapodtunk abban, hogy a Nappali feletti galérián egy co-working irodát nyitnak, ahonnan az Open Society Foundations által finanszírozott új regionális civil támogatási programjukat is koordinálják majd.

A helyi és országos politikában, médiában folyó, természetesen mindenféle realitást nélkülöző lejárató kampány hatására létrejött, hisztérikus és ijesztő helyzetet látva főbérlőnk, az ingatlan tulajdonosa megkért minket, hogy ne szerződjünk az Emberség Ereje Alapítvánnyal.

Aggodalmukat megértjük és elfogadjuk, az együttműködéstől kénytelenek vagyunk visszalépni. Ezzel nem csak, hogy egy pezsgő kreatív civil központ közelségét veszítjük el, de jelentős anyagi kár is ér minket, hiszen az alapítvány bérleti díjat és értéknövelő beruházást is finanszírozott volna az épületben. A gyűlöletkeltő politikusok és médiamunkások helyett mi szégyelljük magunkat, ezzel szemben minden tiszteletünk a helyi emberek boldogulásáért dolgozó civil szervezeteké!

Szép Tamás, Felcser Dávid
városukat szerető pécsi polgárok

Nappali Bár”

hirdetés

Pár nappal ezelőtt a pécsi Fidesz elnöksége arra kérte a város polgárait, vállalkozásait és szervezeteit, hogy “lehetőség szerint ne adjanak lakhelyet” a baranyai megyeszékhely ingatlanjaiban “a Soros György-féle kampányközpontnak”.

UPDATE: Máris talált új helyet az Alapítvány

Az Emberség Erejével Alapítvány közleményben tudatta, hogy

“…számos nagylelkű felajánlást kaptunk a pécsi polgároktól, így új belvárosi helyszínen alakíthatjuk ki munkahelyünket. A költözés ideje alatt Erősödő Civil Közössége program zavartalanul folytatódik.”

Közölték: Mély szomorúsággal és értetlenséggel értesültek a csütörtöki közgyűlésen elfogadott Tiltakozó nyilatkozatról, és az szerintük teljes mértékben elfogadhatatlan.

“Valótlanságra és álhírekre épül, megkísérli a pécsi polgárok manipulálását, és nem csupán egy konkrét civil szervezet ellehetetlenítésére irányul, de rosszindulatú támadás a pécsi civil közösségek ellen” – írta a szervezet.

Hangsúlyozták, “aggodalomra ad okot, hogy Pécs MJV közgyűlése nyíltan, alapjaiban támadja meg egy pécsi alapítvány létét és működését, politikai haszonszerzésre felhasználva a civileket. A határozat puszta léte kifejezetten aggasztó gyakorlatot teremt, mely az összes magyar civil szervezetet érintheti”.

– Ezúton határozottan kijelentjük, hogy

az Emberség Erejével Alapítvány változatlan formában és elkötelezettséggel a jövőben is folytatja tevékenységét Pécsett és a régióban.

Nemcsak  az elmúlt évtizedben megvalósított programok tekintetében, hanem a dél-dunántúli régió civil közösségeit támogató Erősödő Civil Közösségek program lebonyolítását is beleértve – írták a közleményben.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter