Nem mosogatott el a pécsi író-szakács, panaszkodtak rá a kollégái

Ezt állítja annak az iskolának az igazgatója, amely végül szerződést bontott az ellenzéki tünetésen is felszólaló P. Horváth Tamással. “Petőfi” most az önkormányzati lapnak magyarázkodott és azt mondta, soha nem állította, hogy politikai okokból kellett mennie a munkahelyéről. 

Tegnap írtuk meg, hogy a pécsi kult arcnak, P. Horváth Tamásnak, vagy ahogy mindenki ismeri “Petőfinek” mennie kellett a munkahelyéről, napokkal azután, hogy felszólalt egy ellenzéki tüntetésen. Ő maga, és a sajtó egy része is azt sejttette, hogy politikai okokból mondták fel a szerződését a pécsi Református Gimnáziumban. Most azonban úgy néz ki, azért kellett távozni az író-szakácsnak, mert nem mosogatott el rendesen.

hirdetés

– Miután lejárt a próbaideje, értékelést kértem az élelmezésvezetőtől és a gazdasági vezetőtől is, hiszen ők ismerik a közvetlen beosztottak munkáját. Ők közölték: nem mosta el maga után rendesen az üstöket, nem tartott rendet maga körül, holott alapszabály, hogy a szakácsnak mindent rendbe kell tennie maga után a következő műszakig. Ezek a hétköznapi, unalmas rutinfeladatok elmaradtak. Nem vitatjuk, hogy kisebb forgalmú étteremben megállná a helyét, de az intézményi közétkeztetés más világ, szigorú szabályokat kell betartani – mondta a főigazgató, dr. Kádár Péter az önkormányzat portáljának.

P. Horváth Tamás megerősítette a lapnak, hogy ő sosem állította azt, hogy politikai okokból távolították el, ráadásul közös megegyezéssel vált el a munkáltatójától. Azt mondja, vele nem közölték a fenti szakmai indokokat, ezért posztolta ki ezt tegnap:

p horvath kirugas

Szerinte ezek tények, és nem azt jelentik ezek a sorok, hogy politikai okai voltak a szerződésbontásnak.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter