Nem a Posta, hanem kormányhivatalnokok fogják kivinni a karácsonyi tízezrest a nyugdíjasoknak!

Budapest, 2016. december 1.
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos heti sajtótájékoztatóján az Országházban 2016. december 1-jén.
MTI Fotó: Koszticsák SzilárdBudapest, 2016. december 1. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos heti sajtótájékoztatóján az Országházban 2016. december 1-jén. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Mert így sokkal olcsóbb lesz – jelentette be Lázár János.

Még idén – legkésőbb a két ünnep között – minden nyugdíjas kap 10 ezer forintot Erzsébet-utalványban – jelentette be kedden Orbán Viktor. Most az is kiderült, hogy az utalványokat nem a postás, hanem személyesen a kormányhivatalnokokkal vitetik házhoz.

hirdetés

A kormány érdemben tud segíteni a nyugdíjasok megélhetésében – értékelt Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, az MTI szerint. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt több lépés összességével magyarázta, köztük azzal, hogy nem volt infláció, 30 százalékkal csökkentek a rezsiköltségek, jövőre 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, karácsonykor pedig 2,8 millió nyugdíjas részesül fejenként 10 ezer forintos Erzsébet-utalványban.

Utóbbit a kormányhivatalok, járási hivatalok fogják kézbesíteni december 21. és 24. között. Ennek indoka, hogy a posta 480 forintért vinné ki darabját, ami komoly díjtételt jelentene

– tette hozzá.

Összesen 30 ezer ember fog ezzel foglalkozni a kormányhivataloknál. És nem egyedül viszik ki a pénzt, ugyanis minden utalványkézbesítő hivatalnokot egy biztonsági őr fog kísérni – írja az Index. Ha a nyugdíjas nincs otthon, amikor a hivatalnok érkezik, akkor Lázár ígérete szerint a járási hivatalban tudja majd átvenni az utalványát.

Kérdések órája

Feltettünk néhány kérdést a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetőjének mindezekkel kapcsolatban. Arra voltunk kíváncsiak, hogy Pécsett és Baranyában hogyan történnek majd a kézbesítések?

Hány kormányhivatalnokot állítanak be a kézbesítésre?

Mi lesz azokkal az ügyekkel a kézbesítés idejére, amelyekkel foglalkoztak?

Hány nyugdíjasnak kell kézbesíteni utalványt Pécsett és Baranyában?

Túlórában is kézbesítenek majd, vagy csak munkaidőben?

Egy nap hány címet kell letudni ahhoz, hogy végezzenek karácsonyig?

Amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

UPDATE: Baranyában tanácstalanok – A Miniszterelnökség ad ki közleményt

Mint megtudtuk, a Miniszterelnökség fog kiadni közleményt az ügyben. Egyelőre teljes a tanácstalanság a megyei kormányhivatalban is, későbbre ígértek – már a közlemény után – konkrét tájékoztatást. Mint mondták, őket is meglepete Lázár János bejelentése.

UPDATE: 

Baj van! Kiderült, hogy kormányhivatalnokok nem postások – OK!PÉCS

Vagy legalábbis ez nincs a munkakörükben – magyarázta Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke. A Miniszterelnökség eközben megerősítette: a járási és kormányhivatalok munkatársai fogják személyesen kézbesíteni a karácsonyi tízezrest.

(Borítóképünk forrása: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter