Nem régen még békésen reggelizett Tusnádon, most meg lemondott a Tettye Forrásház első vezére

Aki azóta a Dunántúli Regionális Vízműhöz (DRV) igazolt. Állítólag a tervezett jelentős jövedelemcsökkentés és a tömeges létszámleépítés miatt állt fel a cégtől Winkler Tamás.

A Sonline információi szerint szerdán újra egyeztettek az állami tulajdonú regionális víziközmű társaságok érdekképviseleti vezetői, mert eddigi tiltakozásaik ellenére az MNV Zrt. koordinálásával elkészült a víziközmű társaságok reorganizációs intézkedési terve, melyben tömeges létszámleépítés és jelentős jövedelemcsökkentés is szerepel. A megyében érdekelt DRV Zrt.-nél ez körülbelül 200-250 munkavállalót érinthet.

hirdetés
Néhány hete még békésen reggelizett Tusnádon!

Néhány hete még békésen reggelizett egy ilyen könnyűt Tusnádon!

A lap szerint a bértömeg csökkentési tervek miatt mondott le Winkler Tamás vezérigazgató. A hatályos jogszabályok szerint legkorábban egy hónap múlva ülhet egy új vezér a székébe.

Az érintett érintett vízművek egyébként durva sztrájkra készülnek, és már megkezdték a sztrájkbizottságok megalakítását.

Winkler volt a viharos körülmények között megalapított, végül nyereséges céggé nőt Tettye Forrásház – vagyis a “Pécsiek Vízszolgáltatójának” első vezére.

Inforációink szerint a Tettyénél egyébként nyugodtság van, mert nem állami cég, hanem önkormányzati, vagyis nem érinti a társaságot a “reorganizációs intézkedési terv” (bármit is jelentsen ez).

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter