Nem unatkoztak a katasztrófavédők vasárnap Baranyában

Délig már közel húsz segélyhívás futott be ugyanis a viharos szél miatt. Főként Pécsett és Pécs környékén okozott problémát az erős szél.

Nem múlt el nyomtalanul a vasárnapi vihar Pécsen és a város környékén. Parkoló autókra dőlt egy nagyméretű fa Pécsett a Berze Nagy János utcában, ott önkéntes és hivatásos tűzoltók közösen távolították el a kidőlt fát.

hirdetés

Szintén Pécsett, a Móricz Zsigmond téren egy tízméteres faág esett egy társasház bejárata elé, amely akadályozta a gyalogos közlekedést. A tűzoltók láncfűrésszel tettek rendet a helyszínen.

Vasárnap reggel óta folyamatosan érkeztek a segélyhívások a katasztrófavédelem ügyeletére. Főként kidőlt fák akadályozzák a közúti közlekedést, veszélyesen lógó tárgyak és kitört ablaküvegek miatt volt para.

Pécsett a Tüskésréti úton egy nagyméretű fa dőlt rá egy személyautóra, az Athinay úton egy gesztenyefa dőlt rá két autóra, az Építők útján pedig gyökerestől fordult ki egy platánfa, amely egy garázssorra dőlt.

Pécsett a Bartók Béla úton, a Szilágyi Dezső utcában, a 6-os főúton a Hullámfürdőnél, Pellérd és Pécs között, valamint Lad belterületén is egy-egy kidőlt fa okozott fennakadást a közúti közlekedésben. A tűzoltók láncfűrésszel távolították el a kidőlt fákat.

A szentlőrinci vasútállomáson, és a nyílt vasúti pályán is egy-egy kidőlt fa okozott gondot. Utóbbi helyszínre csak gyalog tudtak eljutni a tűzoltók, ahol egy tízméteres nyárfa dőlt a vasúti töltésre.

Pécsett a Laskó utcában és Keszüben is egy megdőlt fa szakította le az elektromos vezetéket, utóbbi helyszínen két villanyoszlop is kidőlt. Az energiaszolgáltató szakemberei már a helyszínen dolgoznak a hiba kijavításán. Pécsett a Dózsa György utcában egy telefonkábel szakadt le az erős szélben.

Szintén Pécsett, a Citrom utcában egy társasház bádoglemezét szakította le a szél, a tűzoltók kézi erővel távolították el a veszélyesen lógó darabokat.

A Budai Vámnál egy hirdető zászlót és annak tartó rúdját tépte le a szél, amely veszélyeztette a közúti és a gyalogos közlekedést.

Pécsett a Munkácsy Mihály utcában pedig egy harmadik emeleti épület több ablaka is kitört. Az üvegszilánkok a járdára hullottak, de nem sérült meg senki.

(Borítóképünk illusztráció!)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter