Nem vicc, az MSZP szerint a Fidesz akar migránsokat betelepíteni Magyarországra

Az eddigi kaotikus kommunikációs kelepcéből úgy tűnik, még mindig nem bír kimászni a baloldali párt. Pedig volt pár nap, amikor egészen világosnak tűnt, mit is akarnak kezdeni az októberi kvótanépszavazással.

Harangozó Gábor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt bírta mondani, hogy valójában a Fidesz készül migránsokat betelepíteni Magyarországra. Sőt, egészen pontosan Marcaliba!!!!

hirdetés

Birtokukba került ugyanis a fideszes Móring József Attila parlamenti képviselő levele, amelyet Marcali központú választókerülete polgármestereinek címzett. A dokumentum azt bizonyítja – az MSZP szerint, hogy “a Fidesz az emberek háta mögött elkezdte összeírni azokat az ingatlanokat, ahová a polgármestereikkel bevándorlókat akarnak betelepíteni” – jelentette ki Harangozó.

A levél szerint a fideszes választókerületi elnök tanácskozásra hívja a polgármestereket, amelynek témája: a kötelező betelepítési kvóta érvényesülése estén migránsok elhelyezése településeink üresen álló ingatlanjaiba – részletezte Harangozó Gábor a pénteki somogyvári fórumra szóló meghívó tartalmát, amelyet az újságíróknak is kiosztottak.

Az MSZP Somogy megyei elnöke szerint a helyzet világos: a Fidesz elkezdte összeírni azokat az ingatlanokat, ahova külföldieket akarnak betelepíteni.

Harangozó Gábor azt mondta, mivel szerdán Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke megerősítette, nincs és nem is lesz kötelező betelepítési kvóta, a Fidesz a letelepedési kötvényt vásárlókat akarja elhelyezni ezekben az ingatlanokban.

Frakciótársa, Demeter Márta még tovább ment, szerinte a Fidesz arra készül, hogy állampolgárságot, útlevelet és ezzel szavazati jogot is adjon az általuk betelepített bevándorlóknak.

Duplacsavar: mégsem kell elmenni szavazni

Demeter Márta végül felszólította a Fideszt, hogy azonnal fejezze be az ingatlanok összeíratását és a betelepítéseket. A választókat pedig arra kérte, ne vegyenek részt az október 2-ai népszavazáson, “a fideszes átverésben”.

Fidesz: Brüsszel akar betelepíteni

Nem a Fidesz, hanem Brüsszel akar bevándorlókat betelepíteni az országba és a magyar településekre – közölte a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója – reagálva az MSZP sajtótájékoztatójára.

(MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter