Német autóipari cég épít gyárat Pécsen?

A Bolta Werke GmbH elsősorban beszállít a legnagyobb autógyártóknak a világon. A pécsi üzemet a nulláról húzzák fel, hatszázan is dolgozhatnak majd ott, ha elkészülnek.

Pécs polgármestere a legutóbbi közgyűlésen maga árulta el, hogy február elején újabb gyárat fognak bejelenteni. Az OK!PÉCS úgy tudja nem hivatalos forrásból, ez a cég a Bolta Werke GmbH német autóipari vállalat, amely a leghíresebb – köztük luxus – autókhoz gyárt kiegészítőket.

hirdetés

Ilyeneket például:

csm_startbild-05_dd3301dd09 csm_startbild-07_e1692606c2 titelbild-audi-formen-02_en_01 titelbild-audi-glanz-02_en titelbild-audi-surface-02_en

Az új pécsi gyárról anyit tudni egyelőre, hogy 3 ütemben gondolkodnak a városban, teljesen új üzemcsarnokokat is építenének. A kezdő 300 emberről pedig 600 emberig fognak majd bővíteni három év alatt – a kapacitás arányában.

A cégről érdemes megnézni ezt a rövid videót is, ebből kiderül, hogy mivel is foglalkoznak:

A pécsi gyártnyitást a magyar kormány is jelentősen megtámogatta, hogy mennyire, az hamarosan kiderül hivatalosan is. Az szinte biztosnak látszik egyébként, hogy maga Szijjártó Péter külügyminiszter is eljön majd Pécsre, arra a sajtótájékoztatóra, ahol hivatalosan is bejelentik majd a céget.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter