Nettó 1,6 millió forintot fizetett ki a KLIK egy pécsi tanárnőnek, 35 órás munkáért!

Tehát óránként 45.540 forintot, és mindezt teljesen szabályosan! Az intézményben eközben havi 100 oldalas limitet vezettek be a fénymásolónál, unortodox rezsifizetési megoldásokkal éltek, és a különböző pluszmunkákért 3-4 hónapos késéssel érkeztek a kifizetések – írja az Átlátszó.

2015 őszén egy vidéki szakiskolában valaki nettó 45 540 Ft/óra áron tartott továbbképzést két tucat pedagógusnak. A tanároknak meg kellett hallgatni 5 órányi előadást az egészséges életre nevelésről, és 30 órában kaptak tanulási problémákkal kapcsolatos képzést. A Klik ezért a 35 óráért 1 593 900 forintot fizetett ki az előadónak, Uzsalyné dr. Pécsi Ritának – számol be az Átlátszó.

hirdetés

71XpyaAPWAvlAkGWs

A lap azt írja, mindeközben a kötelező továbbképzést egy olyan intézményben tartották, ahol az akkor még egyetlen központból működtetett KLIK elég szűkmarkú volt a finanszírozással:

havi 100 oldalnyi limit a fénymásolónál, unortodox rezsifizetési megoldások, a különböző pluszmunkákért 3-4 hónapos késéssel érkező kifizetések.

De a 45 ezer forintos órabér az állandó megszorításoktól függetlenül is érzékenyen érintette a jellemzően bruttó 3 ezer forint körüli órabérért güriző tanszemélyzetet.

A területen évtizedes rutinnal dolgozó, elismert képző szakemberek órabére is e körül mozog, lévén a többség ma már ugyanúgy állami alkalmazott, aki a pedagógus besorolás apján kapja a fizetését. „Külsős” képzők ma már ritkán kapnak ilyen jellegű megbízást, de ezeknél az órabéreknél is 10 ezer forint a plafon.

Rita a sztár

Az előadó, Uzsalyné Pécsi Rita bizonyos körökben sztárnak számít: pedagógiai-nevelési szakértőként rendszeres fellépő egyházi, vagy egyházi kötődésű szervezetek rendezvényein, saját rovata van az Új Emberben, előadásairól beszámol a Magyar Kurír, rendszeres előadója a Sapientia Hittudományi Főiskolának – afféle keresztény-konzervatív életmód-tanácsadónak mondhatnánk – derítette ki az Átlátszó, ahol további részletekről is beszámolnak.

(via Átlátszó)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter