Elfogyott a pénz, több meg nem lesz: vége a PMFC-nek!

Ezt ma a működtető cég – a PSN Zrt. –  vezérigazgatója jelentette be a klubnak, játékosoknak, edzőknek. Vári Attila azt tanácsolta mindenkinek, hogy keressenek új csapatot.

Ma délelőtt tizenegy órára összehívták a PMFC labdarúgócsapatát, hogy a klubot működtető PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila felvázolja, hogyan tovább – írja a BAMA.

Pontosabban azt vázolta fel, hogyan nem mennek tovább.

 Mindenki jobbra számított: a sportvezető ugyanis elmondta – a BAMA szerint, hogy

nincs pénz, ezért azt ajánlotta a játékosoknak és az edzőknek, hogy keressenek maguknak másik csapatot.

Hozzátette, két-három héten belül tudni fogja, mennyiből gazdálkodhat a csapat, s ennek ismeretében lehet majd keretet kialakítani.

Az NB III.-ban minden bizonnyal így is elindul a PMFC, csak éppen a cél nem a feljutás, hanem a bentmaradás lesz.

hirdetés

A csapatból többen is távoztak már, Nagy József Nyíregyházán, Horváth Adrián Kaposváron folytatja.

A PSN ZRt. a pécsi “baráti” médiának küldött egy közleményt is – mi valamiért kimaradtunk. De sebaj, azért meg tudjuk mutatni olvasóinknak:

“Ahogy mindenki számára ismert, az NB I-ből kizárt PMFC labdarúgócsapatot főként az értékes utánpótlásbázis megmentése érdekében Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 2015 nyarán megvásárolta, majd az üzemeltetést ideiglenesnek szántan a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-re bízta.

Azóta három bajnoki idényen van túl az együttes; a felnőttcsapat egyből feljutott az NB III-ba, de onnan a továbblépés az NB II-be már másodszorra sem sikerült. Az utánpótlás azonban megerősödött, az MLSZ rendszerében elnyerte az akadémiai és a regionális utánpótlás-központi minősítést is.

2017. szeptember 7-én közgyűlési határozat (237./2017. (IX. 7.) mondta ki, hogy „az önkormányzat a PMFC labdarúgócsapat finanszírozását megszünteti…”, így külső támogatók segítségével kellett megoldani a csapat működését az elmúlt idényben. Mivel azonban a profi ligába, az NB II-be most sem sikerült a feljutás, a tulajdonosi szerkezetváltásról szóló tárgyalások is megakadtak.

A csapathoz hasonlóan a támogatók többsége is a másodosztályra számított, az NB III-ban csak kevesen tartottak ki a PMFC mellett.

A labdarúgók amatőr szerződése június 30-án mind lejár. Jelen helyzetben Pécs városa és a PSN Zrt. ennek ellenére is azon dolgozik, hogy ha az előző idénybelinél sokkal szerényebb anyagi körülmények között is, de az augusztus 4-én kezdődő bajnokságra minden készen álljon a PMFC labdarúgócsapatánál az NB III-as bajnoki rajthoz.

A PSN Zrt. és a város célja hosszú távon továbbra is az NB I-es szereplés lenne”.

(via BAMA.hu)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter