Nőket akart erőszakolni a pécsi perverz

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség többek között szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki 2015. májusában és júniusában is megtámadott egy- egy fiatal nőt Pécs belvárosában.

Ugyanott és ugyanolyan módon próbált megerőszakolni két fiatal nőt egy férfi Pécsett még májusban és júniusban.

hirdetés

Májusban a hajnali órákban egy hölgy Pécs belvárosában hazafelé tartott, mikor a vádlott észrevette. A férfi a nő után ment, majd hátulról átkarolta és meg akarta erőszakolni. A sértett azonban a vádlottat észrevette, szembefordult vele, majd a férfi fogásából kiszabadulva a vasútállomás felé szaladt. Útközben elesett, azonban a további támadástól tartva sikoltozni kezdett, illetve a vádlottra rákiabált. A hangos kiabálás miatt a vádlott megijedt és elszaladt – közölte az ügyészség.

Júniusban szintén a hajnali órákban a férfi ismét rátámadt egy nőre, aki hazafelé tartott. Követte, majd egy sötét útszakaszon hátulról nyakon ragadta és a föld felé szorította a fiatal lányt. A nő védekezett, azonban a vádlott tovább ütötte, fojtogatta és megpróbálta a földre vinni. A sértettnek a dulakodás során sikerült elmenekülnie. Eközben a vádlott a nő táskáját megragadta és azt magával vitte.

A lány a dulakodás közben számos sérülést szenvedett el, így többek között az egyik ujja is eltörött.

A vádlottat a bíróság korábban már két alkalommal is elítélte nemi erőszak bűntette miatt – közölte az ügyészség. – A vádlott által elkövetett bűncselekmény a szexuális erőszak kísérletének, kifosztás, aljas célból elkövetett személyi szabadság megsértésének, illetve súlyos testi sértés bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmények közül a legsúlyosabb büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlott előzetes letartóztatásban van.

(Baranya Megyei Főügyészség)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter