Nyaralás: irány Csernobil!

Öt éve jár vissza az atomkatasztrófa sújtotta Csernobilba “nyaralni” egy pécsi pár. 

A pécsi Skoda-házaspár különös hobbinak hódol: a reaktorkatasztrófáról ismert településre, Csernobilba járnak vakációzni minden évben. Skodáék az ATV Híradójának elmondták, hogy szerintük ez sem veszélyesebb, mint egy extrém sport – szemlézte a hírt a BLIKK.

hirdetés

– A zóna nagy részén teljesen normális a háttérsugárzás értéke – mesélték. – Persze vannak olyan helyek, ahol figyelni kell. Vannak bizonyos szabályok, amiket be kell tartani… De ha ezeket a játékszabályokat tudja az ember, akkor semmilyen extra veszélyt nem rejt – magyarázta Gábor.

Skoda Gábor azt mondja, hogy egyre több a turista, így hiába ugyanolyan üresek a házak, rozsdásak a járművek, már más a hangulat, mint 5 éve volt, amikor először jártak Csernobilban.

A világ túlzás nélkül leghíresebb reaktorkatasztrófája 1986 április 26-án történt. Hajnali 1 óra 23 perckor a csernobili atomerőmű 4-es reaktora gőzrobbanás következtében kigyulladt, és robbanások sorozata után bekövetkezett a nukleáris olvadás. A térséget a baleset 25. évfordulóján, 2011 márciusában megnyitották az idegenforgalom számára.

(Borítóképünk forrása: atomcsapda blog)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter