Nyertek is, meg nem is “Soros György pécsi civiljei” az önkormányzat ellen

Páva Zsolt és Hoppál Péter viszont “nem tehet semmiről” – állapította meg a bíróság.

Elmarasztalta a Pécsi Ítélőtábla Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatát, mint elsőrendű alperest az Emberség Erejével Alapítvány személyiségi jogainak megsértésében, s az önkormányzatot 250.000 Ft sérelemdíj megfizetésére, illetve hivatalos közlemény kiadására kötelezte. Ezzel részben helyt adott keresetünknek – közölte Facebook oldalán az Emberség Erejével Alapítvány.

hirdetés

A Pécsi Ítélőtábla ítélete nemcsak a pécsi önkormányzat, de több magyarországi település hasonló, civileket támadó, a kormányzati propaganda részeként elfogadott nyilatkozataira is irányadó lehet – véli a szervezet, amely ugyanakkor “morálisan elfogadhatatlannak és abszurdnak tartja, hogy Páva Zsolt és Hoppál Péter alperesek felelősségét nem állapította meg a bírói tanács, s a nyilatkozat visszavonására sem kötelezte az önkormányzatot”.

Mint ismert, a pécsi önkormányzat Páva Zsolt polgármester nevében terjesztett elő,majd fogadott el egy “valótlanságokon alapuló, gyűlöletkeltésre alkalmas nyilatkozatot fogadott el 2017. decemberében. Továbbá Páva Zsolt és Hoppál Péter országgyűlési képviselő olyan nyilatkozatokat adott, amelyekben véleményünk szerint hazug, hamis állításokat tettek az Emberség Erejével Alapítvánnyal kapcsolatban – írta a szervezet.

Közölték azt is, az alapítvány tudmásul veszi a Pécsi Ítélőtábla döntését.

A Fidesz pécsi elnöksége – 2017 decemberében – arra kérte a város polgárait, vállalkozásait és szervezeteit, hogy “lehetőség szerint ne adjanak lakhelyet” a baranyai megyeszékhely ingatlanjaiban “a Soros György-féle kampányközpontnak”, mert “a pécsiek tudják és értik, hogy mi a kockázata annak, hogyha a Soros-terv részeként a határt védő kerítés lebontásáig is hajlandóak lennének bizonyos szervezetek szerepet vállalni” – hangoztatta akkor Hoppál Péter.

Az alaíptvány ezután indított pert az önkormányzattal és Hoppál Péterrel szemben.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter