Nyomoz a rendőrség a pécsi közvilágítás modernizációja miatt

Miután egy baloldali politikus feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

A ZOOM írta meg, hogy hiába nem vizsgálta az Európai Csalás elleni Hivatal (OLAF) a pécsi LED-es közvilágítás tenderét, mert nem uniós pénzből finanszírozták, mégis nyomoz a rendőrség az ügyben. Fél év után úgy döntöttek, elkülönítve vizsgálják az OLAF-ügytől.

hirdetés

Március elején Berkecz Balázs, az azóta megszűnt Együtt volt politikusa tett feljelentést azután, hogy az OLAF által kifogásolt közbeszerzési gyakorlat a pécsi tender kapcsán is felmerült. Berkecz a feljelentést

csalás, hűtlen kezelés, hanyag kezelés és hivatali visszaélés gyanúja miatt tette meg ismeretlen tettes ellen,

amit a Legfőbb Ügyészség továbbküldött a Pest Megyei Főügyészségnek.

A ZOOM most azt írja, arról értesítette Berkeczet a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiemelt Ügyek Osztálya, hogy mégsem együtt vizsgálják a pécsi tendert az OLAF-üggyel, hanem külön, ugyanis a pécsi projektben nem EU-s pénzek voltak, hanem az önkormányzat hitelt vett el, abból korszerűsített.

A nyomozás során azt vizsgálják majd, hogy szabályszerű volt-e a tender, illetve a szerződés és a teljesítés, azaz történt-e vagy nem: csalás, hűtlen kezelés, hanyag kezelés és hivatali visszaélés.

(via ZOOM)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter