Nyugodtan zabálj, legyél cukorbeteg, Pécsen meggyógyítanak!

Persze az a legjobb, ha nem eszel annyit, de ha mégsem bírnál leállni a kajálással és emiatt elhízol, majd cukorbeteg leszel, nem kell kétségbeesni. A pécsi egyetemen éppen szabadalmaztatják azt a gyógyszert, amitől életben maradhatsz. 

A világon milliókon segíthet a Pécsi Tudományegyetem éppen fejlesztés és tesztelés alatt álló gyógyszere, ami a 2-es típusú cukorbetegeket képes meggyógyítani. Ezzel a betegséggel többnyire azok küszködnek, akik túl sokat és túl zsíros, cukros, “üres szénhidrátokban” gazdag ételeket esznek. Magyarországon egyébként közel 2 millióan szenvednek ebben a cukorbetegségben. A PTE azonban Amerikában és Kínában is terjesztené a gyógyszert.

Az egyetem orvosai 20 évig kutatták a betegség okát, ellenszerét, illetve kezelésének leghatékonyabb módját és úgy néz ki, most rátaláltak.

Prof. Dr. Wittmann István, a II. sz. Belgyógyászati Klinka és Nephrológiai Centrum igazgatója szerint éppen folyik az európai szabadalmaztatása a készítménynek, hamarosan pedig az emberkísérletek (humán vizsgálatok) is elkezdődnek – egyelőre csak egy szűk tesztcsoporton. Ha pozitív az eredmény, akkor már nagyobb tömegeken is ki lehet próbálni a szert.

sétatér roadbloc banner

 

A témáról egyébként az UnivTV is készített anyagot. Itt megnézheted.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter

Google Plus