Ő a világ legokosabb nője! Persze, hogy Pécsen tanult.

A nemzetközi Mensa egyesület Balanyi Bibianát választotta elnökévé, aki a világ 75 országában 130 ezer kiemelkedő IQ-jú tagot számláló nemzetközi szervezetet vezeti majd. Balanyi Bibiána egyébiránt a nemzetközi Mensa eddigi legfiatalabb vezetője és csak a harmadik nő, aki elnyerte ezt a tisztséget.

Általában angol és amerikai Mensa-tagok közül kerül ki a nemzetközi Mensa elnöke, mert az amerikai Mensának csaknem 50 ezer tagja van, a brit Mensának pedig 30 ezer.

hirdetés
A Mensa a legintelligensebb embereket keresi, nemzetközi egyesület, amelynek 46 országban van tagszervezete, de a világ további 30 országában élnek még mensások. A tagság egyetlen kritériuma egy felügyelő pszichológus által jóváhagyott intelligencia teszten olyan eredmény elérése, amely jobb, mint az emberek 98 százalékáé.

A nemzetközi szervezet elnökeként össze kell fognia és irányítania kell a nemzetközi elnökség munkáját. Továbbá vezetnie kell a Mensa szervezetek elnökeinek évente megrendezett találkozóját, és szerepet játszik a Mensa további irányvonalának kialakításában is – vázolta fel leendő feladatait a következő két évben.

Bibiána angol-német szakon végzett a pécsi egyetemen, még 1997-ben.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter