Oda a jövő: semmi nem lesz a pécsi Jövőegyetemből

Ha így elsőre hülyén is hangzik, mégis eléggé rápörgött a város tavaly arra a hírre, hogy a brit teológus-bíborosról elnevezett John Henry Newman Jövőegyetem-Projekt Pécsre érkezhet. Ezen az egyetemen újságírás, építéstechnológia és biogazdálkodás oktatása lett volna a fő profil, de a tavalyi hírek óta csak kuss van.

hirdetés

Egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy nem fog a városba jönni a Jövőegyetem, amit tavaly óta bizonyára vártak páran, főleg azok, akik újságírást, építészetet, és biogazdálkodást tanultak volna. Londonban, Diószegen, Budapesten és Sümegen van már ilyen csodaegyetem, csak Pécsett nem jött és sanszos, hogy nem is fog.

Dr. Kertész-Bakos Ferenc főigazgató szerint a „fogadókészség” hiánya okozza a gondot, majd hozzátette, hogy nem segített a projekt létrejöttében a püspökség, az egyetem (még jó, hogy a lényeg az egyetemek együttműködése lenne) és az önkormányzat sem. Amit máshol fél év alatt felépítettek – mondta, azt Pécsett két év alatt sem sikerült megoldani.

Ennél is nagyobb gáz – szerinte, hogy a tavalyi Bőrgyárban rendezett fesztiváljukra egy csomó zenekart hívtak meg, de az igazgató azt állítja: az együtteseket megfenyegette egy másik rendezvény szervezője, hogy fel ne merjenek lépni a jövőegyetem helyén, mert különben az ő fesztiváljukra nem kapnak meghívást.

(via: PécsiÚjság)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter