Oldalbordát kap Hoppál Péter

Na jó, ez így kicsit bulváros főcím, viszont igaz. Új helyettes államtitkári pozíciót csinálnak a Kultúráért Felelős Államtitkárságon belül, így már ketten dolgoznak majd ezen a területen. Az új politikus a legdrágább beruházásokat felügyeli majd. 

Ő lesz az:

hirdetés

maxresdefault

A Kultúráért Felelős pécsi államtitkár társat kap: új, kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkárság jön létre szeptember 19-től az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkárságán belül Krucsainé Herter Anikó vezetésével – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Az új helyettes államtitkár szakmai feladata a bruttó egymilliárd forintos értékhatárt meghaladó beruházások – így többek között a Liget Budapest projekt, a Magyar Állami Operaház korszerűsítése, az Eiffel Bázis Műhelyház, az Iparművészeti Múzeum rekonstrukciója, a Budai Vigadó felújítása, az Országos Széchényi Könyvtár fejlesztése, a Szentendrei Szabadtéri Múzeum Erdély tájegysége és a Modern Városok Program kulturális vonatkozásai – szakmai munkájának, valamint az ágazat szakpolitikai felelősségébe tartozó, uniós forrásból megvalósuló fejlesztések koordinálása lesz.

A kulturális ágazat az uniós fejlesztések kapcsán jelenleg 19 projektben érintett; az ezekre meghirdetett forrás összesen 61,914 milliárd forint.

Krucsainé Herter Anikó egyébként igazgatási és gazdasági szakember, 1997-től a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatóságának gazdasági igazgatója, 2012-től főigazgatója volt.

(via MTI)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter