Önkényeskednek a biztonsági őrök Pécsen a focimeccsek alatt?

Pécsen jó szokás szerint zaklatják a hajléktalanokat még a focivb alatt is, körbekerítik a közteret, majd hajléktalannak kinézô biztonságiak kipécéznek szerintük hajléktalan embereket és elküldik a területről, mert ugye a közterületen ne hajléktalankodjon már – írta egy férfi a Tékozló Homárnak.

Az alábbi levelet írta az Index fogyasztóvédelmi blogjának egy pécsi férfi.

hirdetés

Smittelem a Magyar Telekomnak elküldött levelem. Pécsen jó szokás szerint zaklatják a hajléktalanokat még a focivb alatt is, körbekerítik a közteret, majd hajléktalannak kinézô biztonságiak kipécéznek szerintük hajléktalan embereket és elküldik a területrôl, mert ugye a közterületen ne hajléktalankodjon már. Egyértelmûen visszaélnek a nem létező hatalmukkal és véletlenszerûen válogatnak emberek között a bejáratnál. A főnök gyerek nem ad ki semmilyen felettest. Meglátjuk az eseményt szponzoráló cégeknek belefér-e ez a mentalitás akkor, amikor ugye mindenki a nagy nemzetet összekovácsoló eseményrôl harsog.

Üdv

A feketeember

Sőt, még az eredeti, Telekomnak elküldött levelét is bemásolta. Eszerint:

Tisztelt Magyar Telekom!

Pécsen a futball európa bajnokság miatt körbekerítettek egy közteret az önök logójával ellátott kordonnal, mely területen felállították a város  egyetlen kivetítőjét. Az ott dolgozó biztonságiak önkényesen küldenek el számukra hajléktalannak látszó, egyébként helyben fogyasztó, az önök promóciós játékaiban résztvevô embereket és kutyásokat, ad hoc módon, az emberekkel esetenként minősíthetetlen hangnemben beszélnek, a főnökük elérhetőségét visszatartják, reklamációra lehetőséget nem biztosítanak.

Kérdéseim a következők: önök milyen módon tudnak azonosulni az állampolgárok fent részletezett zaklatásával, van-e módjuk legnagyobb szponzorként befolyásolni az ilyen fokú, az önök szponzorációjával működtetett területen történő visszaéléseket.

Válaszaikat szívesen tovabbítom igény esetén a sajtó munkatársainak.

Üdvözlettel:               

Fekete Dávid

(Borítóképünk forrása: Facebook)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter