Ónos eső jön délután, Baranya veszélyben!

Figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Baranya és Somogy megyére a várható ónos eső miatt.

Az OMSZ közölte, kedd késő délután délnyugat felől érkezik majd a csapadék, jellemzően ónos eső. A Dunántúl déli felén, illetve Bács-Kiskun megyében szerda hajnalig 1-5 mm ónos eső valószínű, főként Somogy megye déli részén és Baranya megyében hullhat ennél több.

hirdetés

Szerdán az ország délkeleti felén (Alföld, átmenetileg a középső országrész, illetve eleinte még a Dél-Dunántúl) kisebb mennyiségű ónos eső továbbra is várható. A Dunántúlon, illetve az ország középső tájain főként a nap második felében időszakos havazás valószínű, de a hó mennyisége bizonytalan. A valószínűbb forgatókönyv szerint a Dél-Dunántúlon hullhat 5 cm-nél több hó.

UPDATE – Mindenki vigyázzon magára

Az alábbi közleményt kaptuk a pécsi Polgármesteri Hivataltól:

Riasztás ónos eső miatt – Vigyázzunk egymásra!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga riasztást adott ki a Pécsi járás térségére ónos eső veszélye miatt. A tartós csapadék mennyisége meghaladhatja a holnap reggeli órákig a 3 mm-t, ezért fokozott óvatosságra lesz szükség a pécsi utakon, tereken járdákon.

A város útjait kezelő városüzemeltetési társaság, a Biokom NKft. minden rendelkezésre álló gépjárműve elősózza a pécsi belterületi szakaszokat már este hat órától, s folytatja a munkát az éjszaka, majd a holnapi nap folyamán.

Az esti, éjszakai órákban több mint száz munkatárs vesz részt a megelőzésben, s kézi síkosságmentesítést is végeznek a járdákon, tereken, buszmegállókban. Szerdán hajnali hat órától további 150 közfoglalkoztatott is részt vesz a munkálatokban, hogy a reggeli órákra minél kisebb legyen a csúszós felületek aránya a városban.

A pécsi önkormányzat ezzel együtt arra kéri a közlekedőket, hogy csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak az esti és éjszakai órákban. A gépjárművel utazók csak megfelelő profilmélységű téli gumival szerelt autókkal keljenek útra, a gyalogosan közlekedők pedig készüljenek fel jeges útszakaszokra.

Kérjük, hogy lakókörnyezetükben legyenek kedvesek gondoskodni a lakóingatlanuk előtti járdák megfelelő síkosságmentesítéséről, sózásáról is, a balesetek elkerülése közös érdekünk.

További, folyamatosan frissülő információk a www.baranya.katasztrofavedelem.hu oldalon érhetők el. A meteorológiai riasztásokat nyomon követhetik a www.met.hu oldalon.

Pécs, 2016. január 5.

Üdvözlettel:

Pécsi Polgármesteri Hivatal”

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter