Orbán: aki meg akarja őrizni Magyarországot magyar országnak, mindkét szavazatát adja a Fideszre!

Egy hazánk van, nincs másik. El akarják venni az országunkat – mondta kampányzáró beszédében a miniszterelnök. Na de mit mondott Gyurcsány, Karácsony, Vona és Szél?

Sorsdöntő választás következik. Egy hazánk van, nincs másik. El akarják venni az országunkat. A migránsokat nekünk kell eltartani. Két jövő közül kell választani: az egyiket Soros jelöltjei kínálják, a másikat a Fidesz és a KDNP jelöltjei képviselik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Székesfehérváron, a Városház téren, a Fidesz központi kampányzáró rendezvényén.

hirdetés

Mindenkinek, aki meg akarja őrizni Magyarországot magyar országnak, vasárnap el kell mennie szavazni, és mindkét szavazatát a Fideszre kell adnia, csak ez a biztos, minden más hazárdjáték és veszélybe sodorhatja a jövőnket – közölte Orbán Viktor.

A visszaszámlálás elkezdődött, “48 óránk van, hogy mindenkit elvigyünk szavazni” – hangsúlyozta a pártelnök-kormányfő. Úgy fogalmazott: “egy ember – két szavazat, több millió magyar, sokmillió szavazat”. Szavai szerint ez áll szemben “sok millió dollárral”, és hisz abban, hogy több millió magyar akaratot nem lehet pénzzel legyőzni.

Orbán Viktor a vasárnapi választást sorsdöntőnek nevezte, mert a képviselők mellett jövőt is választ az ország, több évtized forog kockán, az eredmény kijavíthatatlan, végleges, visszacsinálni már nem lehet, csak együtt élni a következményeivel. “Legutóbb 1990-ben a kommunista rendszer végén álltunk ilyen válaszútnál” – hangsúlyozta.

Ma úgy áll a helyzet, hogy “el akarják venni az országunkat”, idegen érdekeket kiszolgáló ellenzéki pártokat akarnak kormányra juttatni, idegenek zsoldjában álló ellenzéki politikusoknak akarnak hatalmat adni, hogy aztán lebontsák a kerítést, és elfogadják Brüsszel kezéből a kötelező betelepítési kvótát, így Magyarországot bevándorlóországgá alakítsák, majd kiszolgáltassák megbízóik pénzügyi és hatalmi érdekeinek – mondta.

Összegzése szerint vasárnap az ország sorsa hosszú évtizedekre és visszacsinálhatatlanul eldől. Ha a gát átszakad, ha a határokat megnyitják, ha a bevándorlók beteszik a lábukat, már nincs visszaút. Hiába szeretné, még a német kancellárnak sem áll hatalmában a történelem kerekét visszafelé forgatni – fogalmazott a kormányfő.

Kijelentette: “Magyarország a mi hazánk. Nincs nekünk másik. Ezt kell megvédeni, ezt kell megőrizni, mert nélküle hontalanok, árvák és földönfutók leszünk a nagyvilágban”.

Orbán Viktor szerint ezért mindenkinek el kell mondani, hogy “végre van jövőnk, van mit megvédenünk”. A veszélyek közül a legnagyobbnak a bevándorlást nevezte. “Mi megépítettük a kerítést, megvédtük a déli határt, nemet mondtunk Brüsszelben minden betelepítésre, de a veszély nem múlt el, alig várják, hogy újrakezdjék” – fogalmazott, jelezve: 48 óra van arra, hogy ezt újból elmondják mindenkinek.

El kell mondani mindenkinek, hogy az első tízezer bevándorlót még az idén ide akarják telepíteni, hogy a paktumot már Gyurcsánytól Vonáig mindenkivel megkötötték, hogy “a migránsokat nekünk kell eltartani” – sorolta, hozzátéve: ahol van tömeges migráció, ott a nőket erőszakos támadások fenyegetik.

A miniszterelnök szerint a dolgok a kampány végére leegyszerűsödtek: “két jövő közül választhatunk, az egyiket Soros jelöltjei kínálják, a másikat a Fidesz-KDNP jelöltjei képviselik”. Hangsúlyozta, a következő hónapok és évek fontos pillanataiban az Országházban minden képviselőre szüksége lesz.

Hallgatóságát arra hívta fel: ne higgyék el, hogy már zsebben van a győzelem, ne higgyenek a közvélemény-kutatásoknak, mert nem azokat kell megnyerni, hanem vasárnap este a választást. “A sikerért nekünk mindig kétszer annyit kellett dolgoznunk, mint másoknak. És ez igaz lesz vasárnap is” – fogalmazott.

A kampányzáróval kapcsolatban jelezte: “eszünk ágában sincs” még lezárni a kampányt, épp ellenkezőleg, egy utolsó hajrát akarnak indítani. Ahogy “egy bizonyos Rocky Balboa azt mondta”, mindig a végén van vége – tette hozzá.

Emlékszik a 2002-es választásra – folytatta a miniszterelnök -, ahol “szombaton még mi voltunk többen, hétfőn megint mi voltunk többen, csak éppen vasárnap nem voltunk elegen”, és erre aztán rá is ment az ország nyolc éve.

Szerinte azonban most vasárnap győzni fognak. Kiemelte,

olyan csatákat is megnyertek az elmúlt években, amelyek első látásra nyerhetetlennek látszottak. Példaként említette, hogy talpra állították a gazdaságot, hazaküldték az IMF-et, megadóztatták a bankokat és a multikat, és ezt a pénzt odaadták a családoknak, csökkentették a rezsit, a tömeges munkanélküliségből munkaalapú gazdaságot építettek, megvédték a nyugdíjakat, nyugdíjprémiumot fizettek, és két számjegyű béremeléseket értek el. Megállították továbbá a népvándorlás első nagy hullámát, meghirdették a nemzeti gondolkodás, művészet és politika reneszánszát, és bebizonyították, hogy a keresztény kultúra és életmód nem a múlthoz tartozik, épp ellenkezőleg, “magunkkal is kell vinnünk a jövőbe”

– sorolta. “Ezekkel a győzelmekkel a tarsolyunkban vonulunk fel a vasárnapi sorsdöntő ütközetre” – jelentette ki.

Orbán Viktor azt mondta, a Fidesz-KDNP nem árul zsákbamacskát, a jövőben is úgy fog kormányozni, hogy jól képviseli a nemzet szabadságvágyát, függetlenségi törekvéseit.

A kampányzáró székesfehérvári helyszínét azzal indokolta, hogy itt akartak állni, ahol a keresztény magyar királyság megszületett, a keresztény államiság elkezdődött.

Szavait azzal zárta, hogy “összeköt bennünket a szívünk, az emlékeink és a hűség a hazánkhoz, mind magyarok vagyunk (…), és amíg együtt maradunk, mindig győzni fogunk”.

OK_csik

Szél: az LMP a saját lábára tudja állítani az országot

Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint pártja a saját lábára tudja állítani az országot. Szél Bernadett az LMP pénteki kampányzáró rendezvényén méltányos béreket, az oktatás rendbetételét, szociálisbérlakás-programot és az egygyermekesek jelentősebb támogatását ígérte.

A párt emellett csökkentené az orosz befolyást, megszüntetné a gyűlöletkampányt, és senkinek nem vitatná el a nemzethez tartozását – hangsúlyozta a társelnök. Elmondta azt is: mindent megtesz majd azért, hogy Magyarország olyan ország legyen, ahonnan a fiatalok nem elmenekülnek, hanem ahová hazajönnek.

OK_csik

Karácsony: Orbánt csak a változást akaró polgár tudja legyőzni

Orbánt Viktor egyetlen embertől fél, és egyetlen ember tudja legyőzni: a változást akaró polgár – jelentette ki az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Március 15. téren tartott kampányzárón pénteken.

Karácsony Gergely azt mondta, a szavazófülkébe nem hallatszik be a hazug propaganda, ott nem kell félni.

A “laza csuklómozdulattal” megtett ikszeléskor a változást akaró polgár erősebb lehet mindenkinél, erősebb lehet a kétharmadnál, erősebb lehet OrbánViktornál, hangja erősebb lehet, mint “Mészáros Lőrinc és Andy Vajna összes médiája együtt” – közölte.

A politikus a 9-es lista támogatására kérte a választókat, mert szerinte az MSZP-Párbeszéd az egyedüli az ellenzéki pártok közül, amelynek részletes programja van, és árnyékkormányt állított.

OK_csik

Vona: új “kiegyezéscsomagot” kínál a Jobbik

Ha a Jobbik megnyeri a vasárnapi országgyűlési választást, akkor az első intézkedése egy új “kiegyezéscsomag” beindítása lesz – jelentette ki Vona Gábor pártelnök szombaton Cegléden.

Az ellenzéki politikus egy helyi utcafórum előtt tartott sajtótájékoztatóján a csomag részeként egyebek mellett az egészségügy, az oktatás, a szociális kérdések átgondolását, a nyugdíjak rendezését, az agrárpolitika átgondolását, valamint a kis- és középvállalkozók helyzetbe hozását jelölte meg.

Hozzátette, mindezt egy valódi szakértői kormány felállításával kívánja megvalósítani, különféle szakmai szervezetek álláspontjának figyelembevételével.

A Jobbik elnöke azt mondta: pártjuk meg akarja védeni az ország biztonságát, ehhez pedig “még titkolózva sem” kívánja idegenek tömegeit befogadni.

Hozzátette, a Jobbik nagy súlyt helyez a korrupció felszámolására és a “média felszabadítására a jelenlegi elnyomás alól”.

Vona Gábor az Európai Unióval való együttműködésről szólva közölte: a Jobbik a konfrontáció helyett a kapcsolatok rendezésére törekszik, ha elnyeri a választók többségének bizalmát.

OK_csik

Gyurcsány: Mindnyájunknak el kell menni

A vasárnapi választás nem lesz szabad és tisztességes, de akkor is el kell menni szavazni – szólította fel a részvételre a baloldali ellenzéki szavazókat a Demokratikus Koalíció elnöke a párt pénteki, budapesti kampányzáró rendezvényén.

Amit megtehettek, azt megtették, most a választókon a sor, nekik kell dönteniük – fogalmazott Gyurcsány Ferenc, aki a Kossuth nótából idézve kijelentette: “Mindnyájunknak el kell menni”. A kormányra utalva azt mondta: gáncsoskodnak, csalnak, de akkor is el kell menni, mert “nem adhatjuk oda az országunkat”.

Gyurcsány Ferenc a “Gyere bátran, Magyarország!” című eseményen amellett érvelt, hogy a demokratáknak, legyenek mérsékelt konzervatívok, liberálisok vagy baloldaliak, együtt kell működniük “Orbán világával szemben”. A haza szabadság és együttműködés nélkül nem mindenki közös háza lesz, hanem börtön – tette hozzá.

(MTI)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter