Orbán Viktor avatta fel a pécsi Rátgéber Akadémiát

Bár az OK!PÉCS csak a kerítésig jutott, mert nem engedtek be bennünket a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia hivatalos megnyitójára, Orbán Viktor miniszterelnök szavait ennek ellenére hiánytalanul idézzük. 

Ebben pedig az MTI lesz a legnagyobb segítőnk, az állami hírügynökség ugyanis bejuthatott a sajtótájékoztatóra. Mi viszont csak ideáig juthattunk:

hirdetés
kosar akademia2

Fotó: OK!PÉCS/Fóris Gábor

“Vállalni kell a sikereinket is, nem csak a kudarcainkat, különben sosem lesz belőlünk nagy nemzet”

– ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Pécsett.

kosar akademia1

Fotó: OK!PÉCS/Fóris Gábor

A kormányfő részt vett a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia átadási ünnepségén.

Beszédében kiemelte: a magyar közéletben és sportvezetésben “egyfajta kötelező álszerénység” van, és “amikor siker van, van egy elvárás, hogy úgy kell csinálni, mintha kisebbek lennénk”. Ez baj, ha van mire és kire büszkének lenni, igenis legyünk büszkék – jelentette ki.

Pécs, 2018. október 11. Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Rátgéber László kosárlabda-mesteredzõ, volt szövetségi kapitány érkezik a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia átadására 2018. október 11-én. A Rátgéber Kosárlabda Akadémia szakmai bázisán nyugvó pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia több mint 2,5 milliárd forintból épült meg. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Pécs, 2018. október 11.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Rátgéber László kosárlabda-mesteredzõ, volt szövetségi kapitány érkezik a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia átadására 2018. október 11-én. A Rátgéber Kosárlabda Akadémia szakmai bázisán nyugvó pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia több mint 2,5 milliárd forintból épült meg.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor szerint kevés igazi minőségi akadémia van minden sportágban, de a kosárlabdában nem indokolatlan a Nemzeti Kosárlabda Akadémia névválasztása, mert ehhez foghatót sehol az országban nem talál az ember.

Pécs, 2018. október 11. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia átadásán 2018. október 11-én. A Rátgéber Kosárlabda Akadémia szakmai bázisán nyugvó pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia több mint 2,5 milliárd forintból épült meg. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Pécs, 2018. október 11.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia átadásán 2018. október 11-én. A Rátgéber Kosárlabda Akadémia szakmai bázisán nyugvó pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia több mint 2,5 milliárd forintból épült meg.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia 2,3 milliárd forintba került, amely teljes egészében közpénz.

A központi sportcsarnok 3800 négyzetméteres, 400 fős fix lelátóval, ami bővíthető is akár 1300 nézőig. Az akadémián egy kollégium is épült, 32 darab, kétfős szobával, betegszobával, tanári pihenővel, étteremmel együtt, ez összesen további 1800 négyzetméteres területet jelent.

Természetesen az önkormányzati televízió is bemehetett, az ő kamerájuk így látta az avatást:

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter