Orbán Viktor: Ha érvénytelen a népszavazás, akkor baloldali városokba telepítik a bevándorlókat

Budapest, 2016. szeptember 12.
Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. szeptember 12-én.
MTI Fotó: Illyés TiborBudapest, 2016. szeptember 12. Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. szeptember 12-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Elindult az őszi politikai, parlamenti szezon és a miniszterelnök máris világossá tette, mi lesz a menekültekkel, ha Magyarország “nem veszi kezébe a jövőjét”. Többen fölhördeltek az Országgyűlésben.

A kormányfő szerint egy képlet alapján osztaná szét a menekülteket Brüsszel, és a tagországok parlamentjének ebbe nem hagyna beleszólást. Orbán szerint ha az ország visszautasítja a migránsokat, akkor baloldali városokkal állapodnak meg, és Budapest egyes kerületeiben, Zuglóban, Szegeden és Salgótarjánban osztják szét a menekülteket.

hirdetés

– Most fog eldőlni lesznek-e, hol lesznek migránstelepek – közölte.

Orbán lényegében azt mondja, hogy iparkodniuk kell a baloldali vezetésű településeken élőknek, különben Brüsszel oda telepíti a menekülteket. Miután szavaira többen közbekiabálnak, hogy „szégyen, hazudik”, azt válaszolta az ellenzékieknek, hogy ő nem tehet erről, az Európai Parlament baloldali elnöke, Martin Schulz beszélt erről szerinte. (Index)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter