Pécset mentegette Orbán Viktor az Országgyűlésben

Miután az MSZP szerint “fideszes pártbizottság” alakult a városban.

Szakács László (MSZP) szerint a Fidesz Pécsen “szintet ugrott a demokrácia lebontásában”.

hirdetés

Miután Páva Zsolt polgármester “kegyvesztett lett”, Pécs kormánypárti országgyűlési képviselői megalakították a “városi fideszes pártbizottságot” a csődben lévő, 7,5 milliárd forintos adóssággal küzdő városban. Ezért a demokráciáért harcolt?

– kérdezte a kormányfőtől a Parlamentben, kifogásolva, hogy “semmi nem épült” a megyeszékhelyen.

Orbán szerint megbirkóznak Péccsel

Válaszában Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta Szakács Lászlónak, hogy pártbizottságügyben több jó tanácsot kaphat a szocialista frakcióban, mint tőle. Felidézte, hogy 2002 és 2010 között a teljes önkormányzati adósságállomány meghatszorozódott, amelyet azonban a Fidesz-KDNP-kormány átvállalt a helyhatóságoktól – összesen 1369 milliárd forintot -, stabilizálva ezzel a pénzügyi helyzetüket.

Ha ezt a gigantikus “adóssághegyet” el tudta tüntetni a kormány, akkor a pécsi ügyekkel is meg fog birkózni, “a kormány a pécsi emberek oldalán áll, és segíteni is fog”

– jelentette ki.

A kormányfő azt is kérte az MSZP-s politikustól, hogy ne becsülje le a pécsi eredményeket, amelyek közé sorolta a vízművek visszavételét külföldi kézből, a magasház helyzetének rendezését, új buszok forgalomba állítását, az M60-as továbbépítését és a belváros megszépítését.

(via MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter