Orbán Viktor szerint a migráns ügy megerősítette a Fideszt és a kormányt

Többször is hangsúlyozta – a Magyar Idők tudósítása szerint, hogy a népszavazási kampányból a kormány tagjainak, a minisztériumi államtitkároknak és a Fidesz–KDNP-frakciószövetség tagjainak is személyesen ki kell venniük a részüket az október 2-ai népszavazás sikere érdekében.

Orbán Viktor a Fidesz kihelyezett frakcióülésén hosszasan elemezte a migráció ügyét, nemzetközi kontextusba helyezve azt – értesült a Magyar Idők. A kormányfő beszélt a törökök, illetve az olaszok helyzetéről és a német tartományi választás eredményéről, ezzel kapcsolatban megjegyezte, a CDU-t jobbról még sosem előzték meg.

hirdetés

A miniszeterelnök szerint most politikailag lényegesen erősebb a kormányoldal, mint négy évvel ezelőtt volt, ehhez hozzájárult a migráció is, de legfőképpen annak kezelése. A kormány és a társadalom álláspontja ugyanis a legtöbb kérdésben azonos.

Orbán a kihelyezett, balatoni frakcióülésen arról is hangsúlyosan beszélt – írja a lap: az október 2-ai népszavazás nem a napi belpolitikai küzdelmekről, hanem Magyarország jövőjéről szól, amelynek az a tétje, hogy Magyarország meg tudja-e védeni közösségeit, kultúráját, és meg tudja-e erősíteni biztonságát.

Az utcára küld minden politikai szereplőt Orbán Viktor

A Magyar Idők azt írta, a miniszterelnök többször is hangsúlyozta, mindenkinek aktívan részt kell vennie a népszavazási kampányban. A kormány tagjainak, a minisztériumi államtitkároknak és a Fidesz–KDNP-frakciószövetség tagjainak is személyesen ki kell venniük a részüket a munkából az október 2-ai népszavazás sikere érdekében.

Orbán Viktor miniszterelnök is kampányolni fog azért, hogy minél nagyobb legyen a részvétel és minél magasabb legyen a nemek aránya a voksoláson.

A kampány egyébként Pécsett is beindult, erről tegnap írtunk részletesen.

(via Magyar Idők)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter