Orbán Viktor vágóhidat avatott Mohácson

Mohács, 2017. április 25.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, a Bonafarm csoport tulajdonosa az MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi üzemének megnyitóján 2017. április 25-én. A vágóhíd a Bonafarm Csoport stratégiai partnere, egyben a csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt. alapanyag-beszállítója.
MTI Fotó: Koszticsák SzilárdMohács, 2017. április 25. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, a Bonafarm csoport tulajdonosa az MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi üzemének megnyitóján 2017. április 25-én. A vágóhíd a Bonafarm Csoport stratégiai partnere, egyben a csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt. alapanyag-beszállítója. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Átadták kedden az MCS Vágóhíd Zrt. 21 milliárd forintos zöldmezős beruházását, a vágó, csontozó, daraboló és csomagoló üzemét Mohácson. Az új létesítmény Magyarország második legnagyobb vágóhídja és Csányi Sándor OTP vezér érdekeltsége.

Pókos Gergely, az MCS Vágóhíd Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a 2,7 milliárd forintos állami támogatással felépült létesítmény évente 800 ezer normál és 100 ezer nagysúlyú sertés levágására képes. Az év végiéig tervezik elérni az üzem teljes kapacitást – tette hozzá.

hirdetés

Csányi Attila, a Bonafarm Zrt. vezérigazgatója pedig azt emelte ki, hogy a mohácsi az első magyarországi üzem, amely tanúsított módon képes GMO-mentes hús előállítására. Az új üzem eredményét a cégcsoport szegedi húsüzemi egységeinek fejlesztésére fordítják – tette hozzá.

Hargitai János (KDNP), a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: Mohács lehet az a pont, ahonnan Baranya “depressziós gazdaságát” ki lehet mozdítani.

Mohács, 2017. április 25. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, a Bonafarm csoport tulajdonosa átadja az MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi üzemét 2017. április 25-én. A vágóhíd a Bonafarm Csoport stratégiai partnere, egyben a csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt. alapanyag-beszállítója. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Mohács, 2017. április 25.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, a Bonafarm csoport tulajdonosa átadja az MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi üzemét 2017. április 25-én. A vágóhíd a Bonafarm Csoport stratégiai partnere, egyben a csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt. alapanyag-beszállítója.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A magyar húsipar visszaszerezte önbizalmát, és hamarosan visszaszerzi régi fényét is

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi üzemének megnyitóján.

A kormányfő szerint a magyar húsipar megmentéséhez nemcsak a hazai sertéságazat rendbetételének megkezdésére és a sertésstratégia kidolgozására volt szükség, hanem arra is, hogy legyenek olyan vállalkozások Magyarországon, mint a Bonafarm Csoport.

Beszédében a mohácsit Európa egyik legmodernebb vágóhídjának nevezte, amely Magyarországon a második legnagyobb.

Orbán Viktor azt is megígérte az ünnepségen, hogy lesz Mohácson Duna-híd, úgy fogalmazott: “pénz van rá”, az a gond, hogy terv nincs. (MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter