Orbán Viktor keményen üzent Soros Györgynek

A miniszterelnök hadüzenetnek nevezte Soros György hvg.hu-n megjelent véleménycikkét, amelyben úgy fogalmazott: „csodálom a magyarok bátorságát, amivel szembeszállnak Orbán maffiaállamának szemfényvesztésével és korrupciójával”. Ma azonban a szokásosnál is keményebben üzent vissza Orbán Viktor a milliárdosnak. Méghozzá a Parlementből. 

Amíg én vagyok Magyarország miniszterelnöke, és itt állhatok, addig a kerítés a déli határon is állni fog

– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, napirend előtt a parlamentben, ahol a nemrégiben lezárult, az általa eddigi legsikeresebbnek nevezett nemzeti konzultációról adott számot.

hirdetés

Kiemelte, hogy az 1 millió 680 ezer visszaküldött kérdőív “abszolút rekord” (és ennek 94%-a postán érkezett – mondta, ezzel kvázi odaszúrt azoknak, akik szerint a neten akár egymilliószor is kitöltheti valaki a kérdőívet, ugyanis azt kamu adatokkal is ki lehet tölteni. – a szerk.)

Az eddig feldolgozott 1,4 millió kérdőív alapján – közölte – a véleményüket elmondók egyöntetűen kiálltak amellett, hogy “megvédjük a rezsicsökkentést”, ahogyan azt is akarják, hogy az illegális bevándorlókat tartsák felügyelet alatt, amíg a hatóságok döntenek az ügyekben. Teljes az egyetértés abban is – folytatta az ismertetést -, hogy az illegális bevándorlást segítő tevékenységet, az embercsempészetet és az illegális migráció népszerűsítését büntetni kell. A kitöltők 99 százaléka szerint a külföldről támogatott szervezeteket kötelezni kell a regisztrációra, és vállalniuk kell, hogy melyik ország vagy szervezet megbízásából és milyen céllal tevékenykednek Magyarországon – mondta.

A munkahelyteremtéssel kapcsolatban az emberek úgy foglaltak állást, hogy a magyar gazdaság jövőjéről továbbra is a magyaroknak kell dönteniük. Ugyanígy azok aránya is elsöprő, akik szerint a jövőben is ragaszkodni kell ahhoz, hogy a magyarok dönthessenek az adórendszerükről – tájékoztatott az eredményekről.

Brüsszel fordítva ül a lovon

A kormányfő összegzése szerint ma a magyar emberek többsége úgy gondolja: “Brüsszel fordítva ül a lovon”, “nem engedhetjük meg, hogy Brüsszel átvegye tőlünk az irányítást”, ahogyan azt sem, hogy betelepítési programokat kényszerítsen Magyarországra. Hozzátette: a többség szerint nem engedhetjük meg azt sem, hogy Brüsszel beleszóljon az adók, a bérek és a rezsidíjak meghatározásába Magyarországon.

Az Európai Unió nem Brüsszel

– mondta -, hanem független európai nemzetek önkéntes szövetsége. Magyarország nem Európa-ellenes, sosem volt az, éppen ellenkezőleg: a kormány egy igazi európai álláspontot képvisel, a hatályban lévő európai szerződést védi, benne a tagállamok és Brüsszel közötti eredeti, vagyis mai munkamegosztással – fejtette ki, hozzátéve: nem a magyarok álláspontja változott meg,

“Brüsszel váltott gúnyát”.

Szerinte

“Brüsszel nyíltan a terroristák pártjára áll”,

amit felfoghatatlannak nevezett. A terrorcselekmény és határzár tiltott átlépése miatt tíz év fegyházra ítélt és Magyarországról kiutasított szír állampolgárra utalva úgy fogalmazott: “Ahmed H. nyilvánvaló képtelen hazugságai” fontosabbak, mint a magyarok biztonsága, ami elfogadhatatlan.

 Soros György   

Azt is abszurdnak nevezte a miniszterelnök, hogy Brüsszelben ma egy “emberek millióit nyomorba döntő pénzügyi spekuláns” szabja meg, “merre van az előre”. Európai vezetők “hajbókolnak” Soros György előtt, aki megmondja, mit kell tennie Európának – jegyezte meg.

Közölte: ha valaki tényleg annyira segíteni akarna a Közel-Kelet és Afrika szerencsétlen sorsú millióin, akkor

nem “emberi jogi harcosnak álcázott politikai aktivisták hálózatát” finanszírozná dollármilliókból, hanem munkahelyeket, iskolákat és kórházakat hozna létre ott, ahol szükség van rá.

A képviselőket arra kérte, hogy Brüsszel és a magyar kormány, illetve a “Soros-maffia” és Magyarország vitáiban a magyarok mellé álljanak. “Kérem önöket, egy képviselő se vágja maga alatt a fát, mert aki támogatja a bevándorlást, aki lebontaná a kerítést, aki ismeretlen múltú, identitású és célú migránsokat telepítene Magyarországra, az a magyar nemzet (…) ellenére cselekszik” – mondta.

Orbán = kerítés

A kormányfő kijelentette: amíg ő a miniszterelnök, addig állni fog a déli határkerítés. Hozzáfűzte: amíg a Fidesz-KDNP kormányozza az országot, addig nem engednek Brüsszel zsarolásának, és elutasítják a kötelező betelepítési kvótát.

Az illegális bevándorlás Olaszországban látható erősödése, a magyar határon fokozódó nyomás, az európai nagyvárosokban elkövetett újabb és újabb terrortámadások világosan értésünkre adják:

“Európa első számú próbatétele továbbra is a népvándorlás marad”

– mondta, hozzátéve: a migránsválság elhúzódását jelzi előre az is, hogy “a bevándorláspárti erők Brüsszelben és a tagállamokban a népi ellenállás nyilvánvaló ténye ellenére nem adták fel azt a tervüket, hogy több millió migránst – ahogy Soros György nyilvánosságnak is bemutatott tervében szorgalmazza – betelepítsenek Európába”.

Magyarország pályára állt, újra van jövő

A kormányfő az elmúlt hét “verejtékes esztendő” után elért gazdasági sikereket sorolva arról is beszélt: 7 év alatt segélyalapú helyett sikerült “megágyazni” a munkaalapú gazdaságnak,

  • a foglalkoztatás Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az EU-ban,
  • valamint 2010 óta a harmadik legnagyobb mértékben növekedett a minimálbér,
  • a magyar gazdaság pedig idén az első negyedévben 4,2 százalékos növekedést produkált.

Hozzátette: a magyar modell működőképességét mindenhol elismerik, azok is, akik eddig aggályokat fogalmaztak meg. Magyarország pályára állt, minden okunk megvan a bizakodásra, újra van jövőnk – jelentette ki.

Homályos utópia vs. magyar eredmények

Hangsúlyozta: ezeket az eredményeket nemzeti alapon, a nemzeti érdekeket követve sikerült elérni. Ezért azt javasolta, hogy ne kockáztassák ezt valamilyen “homályos utópia kedvéért, nevezzék azt európai egyesült államoknak, nyílt társadalomnak vagy bármi másnak”.

Az emberek a legutóbbi nemzeti konzultáción ismét nyomatékosították:

“nem fogadhatjuk el, hogy a jövőnket Moszkvában, Brüsszelben vagy Washingtonban tervezzék. A ránk vonatkozó döntéseket Budapesten hozzuk meg”

– mondta.

Ősszel háború lesz

Végül arról szólt a miniszterelnök, hogy fel kell készülni azokra az őszi vitákra, amelyek Európa jövőjéről szólnak majd.

Kijelentette:

mivel Magyarország az Európai Unió tagja, és az is marad, ezért ezek a viták Magyarország jövőjéről is szólnak.

A hétvégi franciaországi választásokról úgy nyilatkozott: az európai emberek lázadása elérte Franciaországot is, a régi elit pártjait, szocialistákat és néppártiakat, egyszerűen “letolták a pályáról”.

A lezajlott franciaországira és a szeptemberi német választásokra utalva hozzátette: számítani lehet arra, hogy

a két kontinentális nagyhatalom kísérletet tesz majd Európa átalakítására,

de az még nem látható, hogy ez segíti vagy nehezíti majd a magyar nemzeti érdekek brüsszeli érvényesítését.

“Olyan viták előtt állunk, amelyek témái súlyosak (…), következményei pedig hosszú távúak lesznek”

– fogalmazott Orbán Viktor, azzal zárva beszédét: a nemzeti konzultáció a legjobb ütemben történt, és “a legalkalmasabb pillanatban ütötte le azokat a jelzőkarókat, amelyek között Magyarországnak haladnia kell és lehet az előttünk álló vitákban”. (MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter