Nem lesz Olimpia itthon, Magyarország visszalép!

A kormányfő, a budapesti főpolgármester és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerda délután úgy döntött: visszalépünk a pályázattól. Nem hiszi el, miért!

Visszalép Magyarország a budapesti olimpiai pályázattól – értesült az M1.

hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök, Tarlós István főpolgármester és Borkai Zsolt, a MOB vezetőjének találkozóján az a közös elhatározás született, hogy Magyarország visszalép, mert a pályázat súlyos presztízsveszteség lenne az országnak.

A döntés oka, hogy “Magyarország nem tarthat fenn elhúzódó, vereségre ítélt pályázatot.  Ezért a tárgyaló felek arra jutottak, hogy csak az lehet a felelős döntés, ha a főváros és a MOB visszalép a pályázattól – értesült az M1.

Szerda este meg is jelent a Magyar Közlönyben a kormányhatározat, amelynek szokatlan része, hogy a kormány szó szerint ezt írta a visszavonás indokaként, hogy “az egyetértés felbomlásáért a felelősség a korábbi döntésükből kihátráló ellenzéki pártokat terheli”.

Ezzel a pécsi, olimpiai álmok is szertefoszlottak.

Pécs is beleugrik az Olimpiába – OK!PÉCS

De még hogy! Pécs elsősorban a kosár- és tollaslabda selejtezők helyszíneként álmodta meg magát, főleg a Rátgéber Akadémiára és a majdan épülő sportcentrumra alapozva.

(via Index)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter