Országos harmadik Pécs lakásbetörésben!

Csak Budapest II. kerülete és Győr előzi városunkat, ott ennél is több kecót rámolnak ki. Ózd a kanyarban sincs Pécshez képest. 

A tavalyi évben 10 275 lakásbetörés volt Magyarországon a Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár (PRE-STAT) legfrissebb adatai alapján. Az erre létrehozott térinformatikai alkalmazás segítségével az ügyfélkapun keresztül bárki megnézheti, hogy a saját településén milyen bűnesetekből mennyi történt a tavalyi évben – számol be a Portfolio.

hirdetés

Tavaly 10 275 lakásbetörés volt Magyarországon, abszolút értékben a legtöbb lakásbetörés Győrben volt, ahol egy év alatt 314 eset volt mérhető. Ennél csak minimálisan marad el Budapest II. kerülete, ott 312 volt ugyanez a szám.

A harmadik legtöbb betörést, 253 esettel, Pécsen regisztrálták,

de kétszáz feletti esetszám volt még Miskolcon és Budapest XI. kerületében is.

betörés

Ezt követően többnyire budapesti kerületeket lehet találni az adatbázisban és olyan megyeszékhelyeket, mint Kecskemét, Debrecen vagy Nyíregyháza. Az első kiugró értéket Ózd 15. helye mutatja, ott a relatíve alacsony népességszám ellenére 108 betörés történt, amivel éppen megelőzi a jelentősen nagyobb népességű Szegedet.

térkép

Ez a térkép százezer lakosra vetítve mutatja meg, hogy az adott településen vagy kerületben mennyi betörés történt a tavalyi évben, ami az eltérő méretű települések esetében is lehetővé teszi az összehasonlítást. Az ábrán jól látszik, hogy a

Dél-Dunántúli és az Észak-Magyarországi régió a két legveszélyesebb,

de a budapesti kerületek is a fertőzöttebb térségek közé sorolhatók.

(via Portfolio)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter