Őrületes futópálya épült Komlón

Majdnem olyan hosszú, mint egy normál atlétika pálya fele. Viszont cserébe gumiból van.

Kezdő futók, életmódot éppen csak váltók álma lehet a komlói futópálya, azon ugyanis egy kör csak 240 méter. Így egy 10 körös edzés már egészen jól hangzik.

hirdetés

Elkészült a gumiborítású futópálya a komlói KRESZ-parkban. A profi színvonalú rekortánt közös futással avatták fel a város sportolói, hobbi futói és Polics József polgármester – értesített bennünket a komlói önkormányzat.

Újabb szabadtéri sportolási lehetőséggel gazdagodott tehát Komló. A szilvási városrészben álló KRESZ-parkban az elmúlt években számos sporteszközt helyezett ki az önkormányzat, valódi edzőparkká változtatva a helyet. A tematikához illeszkedik a most átadott rekortán is. Ennek legfontosabb előnye, hogy a rugalmas gumiborításon való futás kevésbé terheli a sportoló ízületeit, így hosszabb távok is teljesíthetők.

A közel 240 méteres futókör két részletben épült. Elsőként a beton alapozás készült el a helyi közfoglalkoztatottak munkájának köszönhetően. Erre a sima és egyenes felületre kerülhetett rá a gumiborítás. A szakemberek a múlt héten végezték el a háromféle gumiőrleményből és speciális adalékanyagokból összekevert anyag terítését. A keverék teljes megszilárdulása legalább 48 órát igényelt, ezért két napra a város teljesen le is zárta a futókört.

A várakozási idő azonban letelt – a helyi hobbifutók egy csapata már birtokba is vette egy közös futással a vadonatúj sportpályát.

„Ez az anyag rendkívül tartós és kopásálló, a kivitelező ígérete szerint évtizedeket is kibír. Erre természetesen garanciát is vállalt”

– mondta büszkén Polics József polgármester.

„Úgy gondolom, valamennyi komlói nevében mondhatom, hogy szeretnénk, ha ez a pálya nagyon sokaknak szerezne örömet, úgyhogy közös érdekünk vigyázni rá és nem tenni kárt benne”

– tette hozzá.

Az önkormányzat a KRESZ-parkban már korábban telepített térfigyelő kamerákkal is gondoskodik az új pálya és a többi sporteszköz biztonságáról.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter