Őrült tempó lesz a pécsi bíróságon

25-30 migrációs ügyet tárgyalnak majd Pécsett naponta! Ehhez alapból minimum 14 bíróra van szükség, akiknek a többi tárgyalását elhalasztották.

Rendeki Ágnes, a Pécsi Törvényszék elnöke közölte, hogy a következő két, két és fél hétben kizárólag a Pécsi Járásbíróság jár el migrációs ügyekben.

Az első időszakban napi váltásban hét-hét tanács tárgyal majd – mondta. Kiemelte, ehhez tizennégy bíróra van szükség, de a számuk változhat.

Az elnök úgy számol, hogy a szegedi tapasztalatokból kiindulva Pécsett naponta 25-30 ügyet fognak tárgyalni. Elmondta azt is, hogy az ilyen ügyekre a kijelölést vállaló bírók más tárgyalásaikat elhalasztották, mert a jogszabály szerint a határsértéses eseteket minden más ügyet megelőzően kell tárgyalni.

A Szegedi Törvényszék az elmúlt 14 napban 273 büntetőüggyel foglalkozott, tucatnyi bíró reggel nyolctól este nyolc óráig dolgozik.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!
  • Shayiskhun

    Ez egy picit hülyén lett megfogalmazva, mert gyakorlatilag azt írtátok, hogy országosan az összes ügyben a Járásbíróság fog eljárni, ami meg ugye nem igaz…

Facebook

Twitter