Őszig vizsgálódhat a rendőrség a pécsi közvilágítás felújítása miatt

Az Együtt politikusa, Berkecz Balázs ugyanis sikeres feljelentést tett, a Pest Megyei Főügyészség pedig tovább passzolta az egész csomagot a Nemzeti Nyomozóirodához, hogy derítsék ki, történt-e bűncselekmény.

A ZOOM cikke szerint a nyomozók szeptember 22-ig vizsgálódhatnak, azután kiderül, találtak-e “valamit”, ami miatt az ügy immár a bíróságon folytatódhat.

hirdetés

Berkecz Balázs még a választási kampányban jelentette fel Pécset (pontosabban az “ismeretlen tettest”): csalás, hűtlen kezelés, hanyag kezelés és hivatali visszaélés gyanúja miatt, mivel Pécsett is az az Elios Zrt. végezte el a közvilágítás fejlesztését, ami akkoriban Orbán Viktor vejéhez: Tiborz Istvánhoz volt köthető. A választási kampányban azután kaptak (negatív) főszerepet az Eios országos munkái, hogy az OLAF (Európai Csalás Elleni Hivatal) újra vizsgálatot indított az ügyben. (A legnagyobb hazai multi egyébként meg is kifogásolta azt a negatív és egyoldalú “médiahadjáratot”, ami folyt akkor az ügyben.)

Most a Pest Megyei Főügyészség jelölte ki a Nemzeti Nyomozóirodát, hogy derítsék ki, történt-e bűncselekmény. Erre kaptak őszig haladékot.

Pécsett nem uniós forrásokból modernizálták a közvilágítást (ezért Pécset nem is vizsgálta az OLAF), hanem hitelből.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter