Öt (5) napos lesz jövőre a Fishing On Orfű – Lovasi ugyanis 50 éves lesz

Jegyeket pedig MÁTÓL lehet venni az év egyik legjobbnak ígérkező fesztiváljára.

Jövő júniusban tizedik születésnapját ünnepli a Fishing on Orfű fesztivál, amelynek egyik alapítója, Lovasi András (Kispál és a Borz, Kiscsillag) a rendezvényen lesz 50 éves és különleges koncertet ad.

hirdetés

– Talán az egyetlen fesztivál a Fishing on Orfű, amelyet többségében zenészek rendeznek – fogalmazta meg a rendezvény sikerének egyik titkát Lovasi András kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A jubiláló fesztivál

2017-ben ötnapos lesz, június 20-án kezdődik és 24-én zárul.

A nyitónapon akusztikus produkciók lesznek, köztük Lovasi “csendesülős” koncertje.

A népszerű zenész elmondta, hogy

bár a Kispál és a Borz jövőre lenne 30 éves, nem áll össze újra a zenekar,

amely az elmúlt három évben a Fishing on Orfűn valamennyi korszakán, lemezén végighaladva idézte fel az együttes történetét.

– Azért Kispál András és Dióssy D. Ákos ott lesz velem a színpadon és természetesen Kispál-dalokat is eljátszunk – jegyezte meg Lovasi András.

A Lovasi 50 koncert mellett a Fishing on Orfű nyitónapján akusztikus koncertet ad a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Budapest Bár is. A fesztivál zárónapján alternatív gálakoncertet rendeznek, az elmúlt tíz év alternatív slágereivel és legfontosabb előadóival.

Egyedi Péter sajtófőnök elmondta, hogy a három éve teltházas

fesztivál jövőre több új helyszínnel bővül.

Házon belül, tehát a Panoráma Kemping területén alakítják ki A tűzhöz közel elnevezésű erdei kisszínpadot, amelyen egyszemélyes produkciók lesznek láthatók, 2017-ben elsősorban zongoristák a pop, a dzsessz és a klasszikus zene világából.

Az orfűi fesztivál területén kívül, a faluban kívül létesül három új helyszín. Az egyik egy folkudvar lesz a Fonó Budai Zeneház szervezésében, a másodikon színházi előadásokat tartanak a POSZT szervezőivel karöltve, a harmadik pedig a gyerekek számára biztosít szórakozási lehetőséget.

Budapest, 2016. december 6. Lovasi András Kossuth-díjas zenész a Fishing on Orfű fesztivál sajtótájékoztatóján a fővárosi Premier Kultcaféban 2016. december 6-án. Jövő júniusban tizedik születésnapját ünnepli a Fishing on Orfű fesztivál, amelynek egyik alapítója, Lovasi András a rendezvényen lesz 50 éves és különleges koncertet ad. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Budapest, 2016. december 6.
Lovasi András Kossuth-díjas zenész a Fishing on Orfű fesztivál sajtótájékoztatóján a fővárosi Premier Kultcaféban 2016. december 6-án. Jövő júniusban tizedik születésnapját ünnepli a Fishing on Orfű fesztivál, amelynek egyik alapítója, Lovasi András a rendezvényen lesz 50 éves és különleges koncertet ad.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Fishing on Orfű himnusza jövőre a hiperkarma Megünnepelni jó című dala lesz, a fesztivál “védőszentje” pedig Lévai Balázs. A műsorvezető, producer rendezi a rendezvény akusztikus nyitónapját, akárcsak a szintén Lovasi 50 jegyében szerveződő koncertet 2017. november 11-én a Papp László Budapest Sportarénában. Ez szintén akusztikus est lesz, amelyen a zenész-énekes eljátssza “az első 50 év legjobb dalait”.

A jövő évi Fishing on Orfűre MA DÉLUTÁN 14 órától indul a jegyértékesítés, a részletes zenei programot várhatóan 2017 tavaszán ismertetik. (MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter