Otthagyja a POSZT-ot a “balliberális” színházi társaság

Mindezt közleményben jelentették be, szerintük ugyanis nem látnak bele és nem szólhatnak bele semmibe.

“A Magyar Színházi Társaság, mint az Országos Színházi Találkozót létrehozó Színházművészeti Szövetség jogutódja, elkötelezett híve annak, hogy létezzen a magyar színházművészet éves seregszemléje, közös ünnepe.

hirdetés

Összegezve eddigi tapasztalatainkat, tekintettel arra, hogy az egyik kisebbségi tulajdonosként nem áll módunkban megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogunkat, a Magyar Színházi Társaság Elnöksége úgy döntött, hogy kilép a POSZF Nkft-ből és tulajdonrészét felajánlja a másik szakmai tulajdonosnak” – írta közleményében a szervezet.

Ez a társaság tömörítette kimondva, vagy kimondatlanul a “balliberális” csoportot, míg a Magyar Teátrumi Társaság névre keresztelt másik szervezet (amely szintén tagja a POSZT-ot működtető cégnek), a “jobboldali” csoport a 2012-es nagy kiegyezés óta. Most ez a kiegyezés látszik borulni. Ennek talán köze van ahhoz a több éves pletykához is, miszerint a “jobboldal” erős rendező-művésze elvinné a POSZT-ot Pécsről. Erről a szóbeszédről Páva Zsolt, Pécs leköszönő polgármestere a napokban azt mondta, azon lesz, hogy ez ne következzen be!

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter