Pályázat nélkül kapta meg Tiffán haverja Harkány legjobb éttermét

A harkányi gyógyfürdő talán legértékesebb üzlethelyiségéért legutóbb még pályázatot hirdettek, és félmilliós bérleti díjért lehetett csak kivenni. Idén viszont úgy alakult, hogy Tiffán Zsolt ismerősei pályázat nélkül kapták meg az éttermet, öt évre, egy frissen alapított céggel – írja az Index.

Tavaly még nyílt pályázaton kereste a lehető legjobb bérlőt az önkormányzat tulajdonában lévő fürdő. 500 ezer forintért ki is bérelte az Éden Ételbárt egy család, de nem nagyon jöhetett be nekik a biznisz, mert a hely forgalma erősen függ a várható fejlesztéstől. Enélkül pedig a forgalomhoz képest elég magas volt a bérleti díj, próbáltak alkudozni is jóval alacsonyabbért, de a fürdő 300 ezerért nem adta oda nekik havonta.

hirdetés

Megállapodás híján ki is költöztek augusztus végén. Majd rögtön megjelent az új bérlő kft., ami Tiffán Zsolt jó ismerőseiből áll. Már nem volt szükség versenyeztetésre, ugyanis a pár nappal korábban alakult Ser 2015 Kft.-ben pályázat nélkül is meglátta a nagy lehetőséget a fürdő. Ráadásul valamiért pályázat nélkül már nem egy évre, hanem inkább öt évre kötöttek velük szerződést.

A Ser 2015 három tulajdonosa közül a nagyágyú a szabadszentkirályi fideszes polgármester, Almás Roland. A másik két tulaj a Tiffán család jó ismerőse a Facebookjuk alapján: Pintér Sándor környékbeli trafiktulajdonos és Szabó Ernő, volt NFM-dolgozó. Almás szintén a Tiffán család közeli barátjának tűnik: többször vacsoráznak együtt, a család több tagjával van együtt utazós képe.

Az ominózus helyiség, az Éden Ételbár a megkérdezett harkányiak és fürdőbeli dolgozók szerint az egyetlen melegkonyhás és egész évben nyitva levő hely a fürdő területén. A hely leginkább azért jelenthet sok pénzt hosszabb távon, mert Harkányban nincs kilépőjegy, ha valaki ki akarja használni a fürdőjegyét, akkor nem mehet ki, leginkább itt ehet rendes meleg ételt. 

A lap megkérdezte a fürdőt is, ahol Hegyi Ákos vezető szerint korábbi bérlő is használta még pár napig a felmondása után is a helyet, utána pedig a „folyamatos működés” érdekében kellett mellőzni a versenyt. Azt azonban, hogy mennyiért adták ki, nem akarta elárulni.

Az Index rákérdezett arra is, hogy miért kellett hirtelen pályázat nélkül öt évre odaadni a helyet, és hogy egy újonnan alakult cég hogyan győzte meg a vezetést, hogy a lehető legjobb kezekben lesz az ingatlan. A hivatalos válasz szerint „öt év elegendő egy vállalkozás életében ahhoz, hogy a befektetéseit, igen magas, a nyitáshoz kapcsolódó költségeit (bútorzat, eszközök, személyzet, átalakítás) nem túlzó árakkal, de megfelelő színvonalon és tervezhetően kigazdálkodja”. Ráadásul Hegyi szerint az eddigi bérlők többsége pont azért nem fejlesztette a vállalkozását, „mert az eddig jellemző 1-2 éves bérleti szerződések ellehetetlenítették, nem nyújtottak megfelelő biztonságot”.

Sem Tiffán Zsolt, sem Almás Roland nem akart nyilatkozni.

Tiffán Zsoltot egyébként a napokban váltották le, már nem Ő, hanem Nagy Csaba a Fidesz baranyai elnöke.

(Forrás és teljes cikk: Index)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter