Pályázat nélkül kapta meg Tiffán haverja Harkány legjobb éttermét

A harkányi gyógyfürdő talán legértékesebb üzlethelyiségéért legutóbb még pályázatot hirdettek, és félmilliós bérleti díjért lehetett csak kivenni. Idén viszont úgy alakult, hogy Tiffán Zsolt ismerősei pályázat nélkül kapták meg az éttermet, öt évre, egy frissen alapított céggel – írja az Index.

Tavaly még nyílt pályázaton kereste a lehető legjobb bérlőt az önkormányzat tulajdonában lévő fürdő. 500 ezer forintért ki is bérelte az Éden Ételbárt egy család, de nem nagyon jöhetett be nekik a biznisz, mert a hely forgalma erősen függ a várható fejlesztéstől. Enélkül pedig a forgalomhoz képest elég magas volt a bérleti díj, próbáltak alkudozni is jóval alacsonyabbért, de a fürdő 300 ezerért nem adta oda nekik havonta.

Megállapodás híján ki is költöztek augusztus végén. Majd rögtön megjelent az új bérlő kft., ami Tiffán Zsolt jó ismerőseiből áll. Már nem volt szükség versenyeztetésre, ugyanis a pár nappal korábban alakult Ser 2015 Kft.-ben pályázat nélkül is meglátta a nagy lehetőséget a fürdő. Ráadásul valamiért pályázat nélkül már nem egy évre, hanem inkább öt évre kötöttek velük szerződést.

A Ser 2015 három tulajdonosa közül a nagyágyú a szabadszentkirályi fideszes polgármester, Almás Roland. A másik két tulaj a Tiffán család jó ismerőse a Facebookjuk alapján: Pintér Sándor környékbeli trafiktulajdonos és Szabó Ernő, volt NFM-dolgozó. Almás szintén a Tiffán család közeli barátjának tűnik: többször vacsoráznak együtt, a család több tagjával van együtt utazós képe.

Az ominózus helyiség, az Éden Ételbár a megkérdezett harkányiak és fürdőbeli dolgozók szerint az egyetlen melegkonyhás és egész évben nyitva levő hely a fürdő területén. A hely leginkább azért jelenthet sok pénzt hosszabb távon, mert Harkányban nincs kilépőjegy, ha valaki ki akarja használni a fürdőjegyét, akkor nem mehet ki, leginkább itt ehet rendes meleg ételt. 

A lap megkérdezte a fürdőt is, ahol Hegyi Ákos vezető szerint korábbi bérlő is használta még pár napig a felmondása után is a helyet, utána pedig a „folyamatos működés” érdekében kellett mellőzni a versenyt. Azt azonban, hogy mennyiért adták ki, nem akarta elárulni.

Az Index rákérdezett arra is, hogy miért kellett hirtelen pályázat nélkül öt évre odaadni a helyet, és hogy egy újonnan alakult cég hogyan győzte meg a vezetést, hogy a lehető legjobb kezekben lesz az ingatlan. A hivatalos válasz szerint „öt év elegendő egy vállalkozás életében ahhoz, hogy a befektetéseit, igen magas, a nyitáshoz kapcsolódó költségeit (bútorzat, eszközök, személyzet, átalakítás) nem túlzó árakkal, de megfelelő színvonalon és tervezhetően kigazdálkodja”. Ráadásul Hegyi szerint az eddigi bérlők többsége pont azért nem fejlesztette a vállalkozását, „mert az eddig jellemző 1-2 éves bérleti szerződések ellehetetlenítették, nem nyújtottak megfelelő biztonságot”.

Sem Tiffán Zsolt, sem Almás Roland nem akart nyilatkozni.

Tiffán Zsoltot egyébként a napokban váltották le, már nem Ő, hanem Nagy Csaba a Fidesz baranyai elnöke.

(Forrás és teljes cikk: Index)

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!
 • realista

  Na nemzeti szarháziak, nem ég a pofátok ilyenkor? A hülye magyar megint csak néz….El kell zavarni ezt a csőcseléket..

 • Hegedüs Tibor

  Elolvastam az eredeti, jóval bővebb cikket is az Index portálon. A cikk, jelenlegivel együtt tökéletesen alkalmas negatív hangulatkeltésre. Erős vádaskodásokat fogalmaznak meg, melyeket jelentős csúsztatásokra alapoznak. Teljesen figyelmen kívül hagyva a tényeket, meg sem próbálták a realitásokat leírni. Már pedig a tények makacs dolgok! Mondjuk ki, Tiffán Zsolt lejáratása a cél. Mint ha háborúznának ellene. Meggyőződésem, ha ezek az emberek nem Tiffán Zs. ismerősei, ez a cikk sosem jelent volna meg, mert a kutyát nem érdekelte volna ki üzemelteti tovább szeptembertől a bisztrót. Na de kezdjük csak az elején! Jelen cikk írója ezzel a figyelemfelkeltő fő címmel indít: “Pályázat nélkül kapta meg Tiffán haverja Harkány legjobb éttermét”

  Nem igaz, hogy Harkány legjobb étterme. Nem több, mint egy bisztró a gyógyfürdő területén. Kedves cikkíró, az Index strandbüfét írt. Az nem volt elég szenzációhajhász Önnek? Egyébként biztosak benne, hogy Almás Roland tulajdonos az üzemeltető cégben? Utána néztek a cégbejegyzésben? Bárki meg tudja nézni a neten keresztül is. Az is érdekelne cefetül, ha történetesen a bisztró üzemeltetői Tiffán Úr ismerősei, akkor automatikusan alkalmatlanok az üzemeltetésre, akkor ott kő kövön nem marad? Ugyan már!

  Fürdő vezetője azt nyilatkozta, hogy a bisztró folyamatos működése érdekében mellőzték a versenyt. Teljesen igaza volt, jó döntést hoztak. Egy esetleges megversenyeztetés akár hónapokig is elhúzódhatott volna (sőt el is húzódott volna a verseny kiírás szabályai miatt), mely aztán végképp tönkre tette volna az amúgy is döcögősen működő bisztrót. Mert egy hosszasan bezárt helyre nem szívesen mennek vissza a vendégek. És akkor teljesen mindegy, hogy Tiffán haverjai, vagy mások lesznek az üzemeltetők, sosem tudták volna kitermelni a bérleti díjat.

  Ahhoz pedig senkinek semmi köze sincs, hogy az említett képviselő magánéletében kivel barátkozik, kivel vacsorázik és utazik együtt.

  Index megkérdezte a fürdő vezetőjét miért adták oda 5 évre a helyet a cégnek üzemeltetésre (vonatkozó többi rosszindulatú kérdésnek itt nincs helye)?
  “öt év elegendő egy vállalkozás életében ahhoz, hogy a befektetéseit, igen magas, a nyitáshoz kapcsolódó költségeit (bútorzat, eszközök, személyzet, átalakítás) nem túlzó árakkal, de megfelelő színvonalon és tervezhetően kigazdálkodja”. Ráadásul Hegyi szerint az eddigi bérlők többsége pont azért nem fejlesztette a vállalkozását, „mert az eddig jellemző 1-2 éves bérleti szerződések ellehetetlenítették, nem nyújtottak megfelelő biztonságot” Teljesen igaza van! Tessék megkérdezni bárkit a szakmából, vagy akár gazdasági szakembert!

  Ominózus cég megkezdte a bisztró üzemeltetését. Nem kevés pénzt költöttek a bisztró és a konyha teljes festésére, gépek eszközök, bútorok vásárlására, alap és nyersanyagok beszerzésére. Átvették az előző üzemeltető teljes személyzetét! Senki nem került az utcára, senki sem lett munkanélküli! Sőt további alkalmazottakat vettek fel! Hivatalosan, bejelentve, járulékaikat kifizetve dolgoznak a munkatársak! Mai Magyarországon nagy dolog ez. Index, Ok!Pécs, ezt vajon miért nem hangoztatják, ezt vajon miért nem írják le? Munkahelyek maradtak meg, munkahelyek jöttek létre. Konyhán kiváló minőségben főznek szakképzett rutinos szakácsok, a vendégek szívesen mennek be enni a bisztróba, elégedetten távoznak. Mindez dicsérendő, követendő példa és nem támadni kell! Minderre büszkének kell lenni! Talán a személyzetet is meg kellene interjúvolni, hogy szerintük mennyire rossz nekik, hogy nem kerültek az utcára, hogy van munkájuk, megélhetésük, hogy elismerik munkájukat a vendégek és az üzemeltetők, hogy dicsérik a főztjüket és a pultban a munkájukat.
  Index, OK!Pécs, Kedves cikkírók, nem szégyellik magukat?! Nyilván nem.

  Lehet, hogy ezek az emberek a Tiffán haverjai, de az biztos, hogy az üzemeltetést lelkiismeretesen, jól végzik. És szakmailag is jól teszik a dolgukat. Igazolták a fürdő vezetésének a “gyors” döntését! Nos, az újonnan alakult cég igen is bizonyít és igen, jó kezekbe került “az ingatlan”, ahogy az Index fogalmazott.
  Innen kezdve teljesen mindegy, hogy haverok, vagy sem. Az élet őket igazolta, ha tetszik, ha nem.

  A TÉNYEK MAKACS DOLGOK!

 • Hegedüs Tibor

  Tiffán Zsoltot egyébiránt nem váltották le. Csak úgy jelzem. Már megint csúsztatnak és valótlant állítanak.

  A tisztújító ülés előtt már hetekkel lemondott a megyei elnöki posztjáról. Aminek számtalan oka lehetett. Ezt miért nem így írta le Kedves cikkíró? Pedig akkor ez is megjelent a médiában, nyilván Ön is hallotta, látta.

  Tényleg ennyire nehezükre esik a tényszerű, racionális, valóságon alapuló újságírás?! Vagy netán nem is akarnak racionálisak lenni, igazat írni?

  Tehát a tisztújítás időpontjában már régen nem volt megyei elnök a Tiffán. És ugye aki nincs poszton, azt elég nehéz leváltani.

  És mint kiderült, nem is akart tovább elnök lenni.

  Íme egy részlet Tiffán Zsolt választmányi tagokhoz írt leveléből. (facebook-on osztotta meg egy megyei képviselő):

  “Kedves Barátom!

  A Fidesz Baranya Megyei Területi választmánya ma tisztújító ülést tart.
  E szervezet elnöki tisztét 10 éven keresztül, 5 cikluson át láttam el.
  Megtisztelő feladat volt, képességeimhez mérten és odaadással végeztem munkámat, de itt az idő a váltásra! Ezért a mai tisztújító ülésen nem kívánok indulni az elnöki titulusért. Döntésemet átgondoltam és úgy érzem, akkor használok a legtöbbet a megyei szervezetnek, ha átadom a helyemet. A választmány tele van fiatal, politikailag és szakmailag felkészült emberekkel, akik fiatalos lendülettel vihetik tovább a munkát.

  Barátsággal: Tiffán Zsolt
  Választókerületi elnök

  Harkány, 2015. október 16.”

Facebook

Twitter