Panelben lakik Pécsen? Most szerezhet 50 milliót “rezsicsökkentésre” az önkormányzattól

A pécsi önkormányzat két lakossági pénzügyi alapot nyitott meg a Zöld Város program keretében, ahol 50-50 millió forinthoz juthatnak hozzá a lakóközösségek energetikai korszerűsítés címén. Elsőként a panelben élők pályázhatnak a helyi “rezsicsökkentésre”.

A programról Pécs “zöldügyi biztosa”, Kővári János (képünkön) tartott sajtótájékoztatót. Az Összefogás Pécsért Egyesület önkormányzati képviselője ezen azt mondta, jövő héttől már elérhetőek lesznek a pályázatok a város honlapján is.

hirdetés

– A pályázatokat szeptember 30-ig lehet benyújtani. Ezzel megkezdődne azon lépések köre, amely a pécsi polgárok körülményeit javítaná, és egyben a helyi vállalkozókat is helyzetbe hozhatja – mondta Kővári János, aki szerint ez lesz az igazi rezsicsökkentés, hiszen ezekkel, a legkésőbb 2020 végéig megvalósuló beruházásokkal a panelben élők költségei jelentősen csökkennek majd.

kovari_janos_ope_tarsashazak_feliujitas_palyazat

Kővári végül hozzátette, az épületek korszerűsítésével nem csak a lakók, hanem a pécsi kisvállalkozások, szakik is jól járnak, mert a program náluk megrendelések és munka formájában jelentkezik majd. Így összességében 100 millió forint landolhat a pécsieknél – mondta.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter