Pécsi arcokat nézhetnek majd a párizsiak

Pécsi fotóművészeknek köszönhetően. 

A méltán híres Focus csoport Pécsett alakult 1977-ben. Néhai alapítója dr. Lajos László. A csoport tagjai: Borbély Tamás (1950), Harnóczy Örs (1947), Kálmándy Pap Ferenc (1950), Marsalkó Péter (1954).

hirdetés

Munkásságukra a progresszív és az emocionális fotográfia a jellemző. A négy évtized alatt Magyarországon és külföldön számtalan kiállításuk volt, ahol sokszor díjazták fotóikat. Fotográfusi munkásságukat katalógusokban, többször könyv alakban is megjelentették. A Focus tagok több évtizeden át, külön-külön is járták a fotografálás ezüstszemcsés, majd pixeles útjait. De a legfontosabb számukra mindig a közösség, valamint az alkotás öröme volt.

Egyik legutolsó munkájuk a Pécs arcai című projekt volt. A közel 100 fekete-fehér fotó segítségével reményeik szerint dokumentálták a városlakók legszélesebb rétegeinek képviselőit.Részletben az egész! Gondolták, hogy ebből a kisebb merítésből is kirajzolódik a város arca, még ha szeplős, derüs vagy olykor ráncos is.

A portré-gyűjtemény könyv formában is megjelent, Kiállításon már több országban bemutatták. Most a párizsi közönség is megismerkedhet a pannon régió arcaival a Párizsi Magyar intézetben.

Arcok – A Fókusz csoport fotói

Kiállítás
2018. november 9. – december 15.

Párizsi Magyar Intézet | 92, rue Bonaparte 75006 Paris
Információ: accueil@instituthongrois.fr | +33 1 43 26 06 44

A belépés ingyenes!

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter