Páva szerint elmebeteg az, aki tiltakozik a budapesti Csontváry kiállítás miatt

Ennyi! Elsősorban Böszörményi Garázda Istvánra gondolhatott.

“2010-ben nyolc hónapon át Pécsen volt a Munkácsy-trilógia, mit szóltak volna a pécsiek, ha Debrecenben néhány elmebeteg – azon az alapon, hogy: dögöljön meg Pécs! – nem engedte volna ide a trilógiát? Van más érdek is, mint a pécsieké, ezt meg kell érteni. Nem örülök a tiltakozásnak, de abban bízom, hogy ez is inkább jót tesz a Csontvárynak, mert emiatt is beszélnek róla”. Ezt mondta a Népszabadságnak adott interjúban Páva Zsolt, utalva a Csontváry festményeket féltők múltkori megmozdulására.

Pár nappal ezelőtt sajtótájékoztatóval egybekötött demonstrációt tartottak fiatal pécsi művészek és aBöszörményi GARÁZDA István Pécsen, a Csontváry múzeum előtt. Attól félnek, ha elviszik a képeket Budapestre, akkor azok sosem kerülnek vissza. Emellett úgy vélik, súlyosan, akár végérvényesen is megsérülhetnek a képek a szállítás során.

Pécs polgármestere szerint elmebetegség tiltakozni egy olyan kiállítás miatt, ami hírnevet hozhat Pécsnek. Az interjúban egyébként elismerte, ő is kissé izgul a festmények szállítása miatt, nehogy azok megsérüljenek. Abban viszont biztos, hogy a képek visszakerülnek Pécsre.

csontváry, böszörményi, demonstráció2

Böszörményi István a következőt reagálta minderre, amit Facebook oldalán meg is osztott.

“Páva Zsolt provokál. Páva Zsolt a tűzzel játszik. Páva Zsolt egyszerre műveletlen és sznob. Erről árulkodik az arcátlanság, mellyel össze merészeli hasonlítani a Munkácsy trilógiát a Csontváry festményekkel. Nem az a baj, hogy a polgármester lehülyézi a pécsi értelmiséget. Nem először teszi, megszoktuk. Ott kezdődik a baj, hogy letiltja a múzeumi dolgozók nyilatkozatait. Nem szólalhatnak meg a szakértők. Az a baj, hogy helyrehozhatatlan károkat okoz, és erről még fingja sincsen. Majd jót szelfizik a Budapesten a Baalbek előtt.”

böszörményi újabb poszt

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter

Google Plus